Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
семейството на красивите неща
Автор: hikari Категория: Изкуство
Прочетен: 3521725 Постинги: 6284 Коментари: 5529
Постинги в блога от Април, 2012 г.
2 3 4 5  >  >>
Здравейте и от мен!
Доста години живях и се образовах в Япония и настоящата тема много ме зарадва. Японската кухня страшно ми липсва - най-вече огромните количества съвсем пресни и невероятно вкусни риби и други морски и океански обитател...
Категория: Рецепти
Прочетен: 4810 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 29.04.2012 06:52
Тsukimi udon
Tsukimi (jap. 月見, "гледайки луната") е традиция, която съществува от над 300 г.
При първото пълнолуние от започването на есента се празнува в Япония богатата реколта, като благодарят на Луната, поднася...
Категория: Рецепти
Прочетен: 1753 Коментари: 3 Гласове: 1
Последна промяна: 29.04.2012 06:24
Сушито се прави 90 % от случайте от сурова риба. Това завитото във сушените водорасли /нори/ обикновено се прави за закуска или пакетирана храна за вкъщи /бенто/ и се продава във всеки хранителен магазин. То е с по приемлив за западняцит...
Категория: Рецепти
Прочетен: 750 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.04.2012 06:05
Нека продължим да си говорим за чая
Предполагам всички сте чували, че той всъщност търгва от Китай. За негова „родина” се смята провинцията Юнан, където днес все още могат да се видят високите 20-метрови чаени дървета. Дейс...
Категория: Изкуство
Прочетен: 8323 Коментари: 5 Гласове: 2
След внасянето на зеления чай от Китай, от около 12 век той навлиза в употреба в манастирите и именията на аристократите и на управляващия военен елит. Чаят първо се е пиел като лекарство и в манастирите се е ползвал като средство, което...
Категория: Изкуство
Прочетен: 1049 Коментари: 0 Гласове: 1
Храненето в Страната на изгряващото слънце се отличава с вековни традиции, много от които са останали непроменени от векове. Японците вярват, че то може да сътвори истински чудеса: подмладяване и оздравяване на организма.
Смята се, че япо...
Категория: Рецепти
Прочетен: 518 Коментари: 0 Гласове: 0

А ето и обещаната тема за сушито.
Малко история
Категория: Рецепти
Прочетен: 1061 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.04.2012 05:13
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=PeUHy0A1GF0
Категория: Изкуство
Прочетен: 526 Коментари: 0 Гласове: 1
А ето и отговорът за Мизото...
Японците наричат Мизо всичко, което е направено от ферментирала соева паста. НО Мизо може да бъде направено и от ориз и/или ечемик, към които се добавя сол, а после тази смес се оставя да ферментира за перио...
Категория: Рецепти
Прочетен: 757 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.04.2012 04:49
Тomoshiraga somen са вид нудълс (noodles или спагети). Историята на спагетите започва от ... Китай. Разбира се през годините този вид тестени изделия непрекъснато променят своята рецепта и състав, но основните видове нудълс са:
Soba (Соба)
...
Категория: Рецепти
Прочетен: 2655 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 29.04.2012 04:41
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 3521725
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11777