Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2009 17:08 - ин и ян
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 484 Коментари: 0 Гласове:
0



За да се избягват блудодеянията, нека всеки мъж има своя си жена и всяка жена да има свой мъж. Мъжът нека има с жената дължимото към нея сношение, подобно и жената с мъжа. Жената не владее своето тяло, а мъжът, така и мъжът не владее своето тяло а жената. Не се лишавайте един друг от съпружеско сношение освен ако бъде по съгласие за малко време, за да се предавате на молитва и пак бъдете заедно, да не би сатаната да ви изкушава чрез вашата невъзможност да се въздържите.
Но това казвам като позволение а не като заповед.
А на неженените и на вдовиците казвам: Добре е за тях, ако си останат такива, какъвто съм аз. Но ако не могат да се въздържат, нека се женят, защото по добре е да се женят, отколкото да горят в страст.Ако някой брат има невярваща жена и тя е съгласна да живее с него, да не я напуща. И жена, която има невярващ мъж и той е съгласен да живее с нея, да не напуща мъжа си. Защото невярващият мъж се освещава чрез жената и невярващата жена се освещава чрез брата, своя мъж инак чедата Ви щяха да бъдат нечисти, а сега са чисти. Но ако невярващият напусне, нека напусне, в такива случаи братът или сестрата не са поробени на брачния закон. Бог обаче ни е призвал към мир. Само нека всеки постъпва така, както Господ му е отделил сила, и всеки, както Бог го е призовал.
Обрязан ли е бил призован някой във вярата, да не крие обрязването. Необрязан ли е бил някой призован, да не се обрязва. Обрязването е нищо и необрязването е нищо, но важното е пазенето на Божиите заповеди.
относно девиците - и то поради настоящата неволя ето какво мисля за добро, че е добре човек така да остане, както си е. Вързан ли си с жена, не търси развръзване.Отвързан ли си от жена, не търси жена. Но ако се и ожениш, не съгрешаваш, и девица ако се омъжи не съгрешава но такива ще имат житейски скърби, а пък аз ви жаля.
Аз желая вие да бъдете безгрижни.
Нежененият се грижи за това, което е Господно, как да угажда на Господа, а жененият се грижи за това, което е световно - как да угажда на жена си. Тай също има разлика и между жена и девица. Неомъжената се грижи за това, което е Господно, за да бъде свята и в тяло и в дух, а омъжената се грижи за това, което е световно: как да угажда на мъжа си.
И това казвам за ваша собствена полза не да Ви държа с оглавник, но заради благоприличието и за да служите на Господа без отвличане на ума.
Жената е вързана, докато е жив мъжът и, но ако мъжът умре, свободна е да се омъжи за когото ще, само в Господа. Но по мое мнение по шастлива е, ако си остане така, а мисля, че и аз имам Божият Дух.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4665878
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796