Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2009 16:40 - отровената ойкумене
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 1157 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 05.08.2009 14:32


ойкумене. ойкумене. живият свят, природният свят срещу изкуственият свят на модерният човек. произвеждащият човек. потребяващият човек. потребителско общество. Природата като суровина. човекът като полуфабрикат. звучи цинично.  повлечени от кръговрата на засуканото си ежедневие на потребители - отворили паст като свине да задоволяваме своите потребности и още и още и още безвъзвратно унищожаваме естеството.Творението на Бога. необратимо изчезват растителни и животински видове. земята е изтощена. водата е отровена. но верен на простотията и невежеството си човекът нехае. скъп на триците, евтин на брашното. ценим нищожното, кичозното, пошлото във вид на някакви вещи, вещенца, вещища, а унищожаваме необратимо естеството, което ще завещаем на следващите поколения.
бавно влизаме във война със самите себе си. война със естеството. затова толкова се и плашим от смъртта, защото се самоизключваме от кръговрата на естественият свят. като личности не виждаме себе си в сезоните на родовото време. копнеем за вечност, за живот отвъд смъртта. каква глупост. ставаме марионетки на собствените си страхове. дресирани марионетки в ръцете на безмилостен кукловод в света на страха. Имаме ли шанс да се измъкнем от блатото? ще се надсмеем ли над простотията си че се имаме за победители над естеството? ще се смирим ли и ще намерим ли баланса, хармонията в себе си - между творци на удобствата си и творение на Всевишния?
 
ойкос - дом Публикувано от Ela Hikari в 6:22 0 коментара



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pegas08 - Хикари, въпрос.
03.07.2009 22:21
Кой е кукловода?
цитирай
2. hikari - там, където е Господ няма страх
04.07.2009 09:12
кукловода е падналият ангел. вирее в собствената ни глупост и страх. но не човекът е интересен на злото, а общуването с Бога. спомни си Йов. изпитанията по пътя ни идват да ни докажат че ние сме едно цяло - едно голямо семейство в Бога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4658602
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796