Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2009 12:13 - блудството или земните радости на Мадона vs съвършенството на споделената любов
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 994 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 31.08.2009 12:14


Песен на песните.
Премъдрост Соломонова.

... Дръзвам да подложа на специално тълкуване библейските ценности, /обратните на това, което  изповядва материалната Мадона/ и които разкриват най-нежните отношения между мъжа и жената. Тръгнах от идеята, че антиподът на г-жа Ричи - Чиконе е  Славейковата Гергана от "Извора на Белоногата", но тъй като Гергана си остава девица и не познава радостите и предизвикателствата на брачния живот, по скоро би трябвало да избера за антипод - Ралица на Славейков - син. Това, което е обект на търсенето ми е хармонията между съпрузите, хармония, която изключва асексуалното поведение... Т.е. ще говоря за сексуалния живот и без да се позовавам на пикантерии и съзнателно търсени скандали покрай супер освободеното поведение на феминистката Мадона ще поразсъждавам върху някои безспорни факти, които осмислят съществуването ни на земята. Но защо отказвам да приема асексуалността /между другото аскезата, за която отвреме навреме ни проглушават ушите у Мадона, прави ли я по-хармонична?!/...
Ето моите доводи, базирани на Библията:
1. Бог създаде човека разделнополов.
"И сътвори Бог човека по Свой образ; мъж и жена ги сътвори."
2. Плодовитостта на хората е също Божи дар: "Плодете се и множете се, пълнете земята..."
3. Божията оценка за Сътворението: "Беше твърде добро" се отнася в най-голяма степен за мъжа и жената. 

Асексуалността не възвисява Мадона, както и пошлите пози с откровени жестове на самозадоволяваща се ексхибиционистка не я принизяват. Обективно Мадона е това, което е - продукт на световната чалга-индустрия и част от сценария "Плейбой и Космополитън - развращавай и владей!"... за какво принизяване тогава да става дума? Принизяване означава да оскверниш нещо, което си е чисто, напр. невинна човешка душа. Случаят Мадона / Бритни Спиърс напр. е точно толкова принизителен колкото случаят Иродиада / Саломе. Все за похот и стремеж към власт иде реч...

Сама по себе си сексуалността е прекрасно нещо.
1. Биологичното възпроизводство, реализиращо се чрез физическата близост между мъжа и жената единствено в рамките на брака - е създадено и благословено от Бога и затова е добро.

2. Сексуалното брачно удоволствие на човека не е грях, не може да накърни чистотата и на най-святия човек и да  го отдалечи от Бога, както си въобразяват някои...

3. Църквата почита не малко семейни двойки - /св. Йоаким и св. Анна; родителите на Йоан Кръстител и др./ 

4. Красотата на физическата любов е възпята от старозаветните мъдреци: "Утешавай  се с жената на своята младост, нейните гърди да те упояват във всяко време, с любовта й се наслаждава й постоянно".
"През всичките дни на суетния си живот наслаждавай се от живота заедно с жената, която обичаш..."

Разбира се, тук мога да приведа още много сродни текстове.
Темата за любовта между мъжа и жената е богато описана в книга Песен на песните, според която отношенията между мъжа и жената и животът в семейството са изградени върху учението, развито в Книга Битие на Библията, и са връх на любовта, която произтича от Бога, и от мисията, която Бог възлага на мъжа и жената.

Колкото и да не й се вярва на кака ни Мадона - мъжът и жената, обвързани в брачен съюз могат напълно достойно и пълноценно да изпълняват християнските си задължения и според дарбите и възможностите си да служат с обич и послушание на своя Небесен Отец.



Гласувай:
3



1. hikari - какво има да предложи Ричи-Чиконе, срещу Песен на песните?
31.08.2009 13:21
Сянката, наречена Мадона е агресивна и пресметлива. Тя е придобила всички онези качества, които някога феминистките презираха у мъжа - лъже, шпионира, мами и заговорничи, планира отмъщения, прави секс между другото, а после се измъква... поне такива внушения получаваме от клиповете, на конвейр бълвани от мадона-индустрията. Е, мерси за кича.
цитирай
2. kosara2008 - !!!
31.08.2009 14:32
поздравления от цялата си душа...достоен постинг!!!тенкс!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4669772
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796