Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2009 19:04 - завръщане към доброто
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 1691 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 28.11.2009 19:12


Блудният син се завръща - разказът за блудният син

Един човек имал двама сина. По-младият поискал от баща си полагащото му се от имота, с което заминал за далечна страна, където пропилял всичко. Останал без пари и без работа, той бил принуден да стане свинар. Живеел при лоши условия и се хранел много оскъдно - бил петимен да напълни корема си с рожкове, що свинете яли, но никой не му давал. Това тежко състояние стреснало блудния син и му подействало като сигнал за пробуждане. Той си спомнил за изобилната храна, която имали наемните работници в бащиния му дом, сетил се и за баща си, когото изоставил. Вероятно тези размисли били много мъчителни за него, тъй като осъзнал грешката си и пожелал да я признае пред баща си: "Татко, сгреших против небето и пред тебе!" Блудният син тръгнал към бащиния си дом, а пред дома бил посрещнат с голяма радост от стария си баща, който го пременил в хубава дреха и устроил богата гощавка с близките, за да отпразнува завръщането му.


Тази притча, която се нарича бисер на притчите ни разказва, затова че човекът е свободен да избере добрия или лошия път. Блудният син е избрал лошия, но се осъзнал своевременно. Образа на разкаялия се син Иисус Христос описва психологически много вярно и незабелязано го приближава до нас, за да сравним себе си с него.



Гласувай:
2



1. hikari - грешка - прошка
28.11.2009 19:08
Няма човек, който да не е извършил грях през живота си и да не се е опитал да се поправи. Мнозина, които грешат, се разкайват и получават прошка. При тази последователна смяна на духовното състояние - грях, покаяние и прошка, всеки постъпва индивидуално и според ситуацията, в която се намира. Независимо от това ние често се нуждаем от удивителният образец за покаяние и прошка, описани в Библията Лука, 15 и го препрочитаме с вълнение.
цитирай
2. razkazvachka - И прости ни греховете
28.11.2009 19:22
точно навреме разказваш Хикари!
Имаме да осъзнаваме, че домът ни чака, да се върнем и да го почистим - духом преди всичко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4658560
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796