Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2010 16:34 - още нещо за авторитетите
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 717 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 31.01.2010 05:52


Кой е нашият авторитет?
Харизма? авторитет? Казва ли ти някой?
Един от най-характерните признаци на съвременното общество е разрушаването на християнският авторитет и неговите ценности и търсене на нови, алтернативни форми.
Ето на, под предлог, че ще търси най-хармоничната двойка в БГ Биг Брадъра ще вкарва в къщата под зоркото си око семейни двойки с деца!!!!!!! - после говори си за християнски ценности и за авторитети!
Много са причините за разпада на християнският авторитет - недостатъчна информираност, отслабването на връзката между поколенията, не особено високият престиж на Църквата и духовенството, криза на понятието "авторитет" изобщо, неправилно разбраното свободомислие.... То само Биг Брадърът да беше източник на развращаване на нравите, щях да кажа - презряно воайорско племе и толкова. Но по-дълбока е социалната гангрена обхванала българското общество и само с ампутацията на безскрупулните бизнесменчета от Биг Брадъра няма да ни се размине... Докато търпим широкото навлизане в ежедневието ни на всевъзможни форми на развлекателната индустрия - порнография, проституция, наркомания, мафиотска радост - клуб табу, джакузи и п.ки  на килограм е,...за високостепенната корупция ли да спомена още, или за незавидното икономическо състояние на страната ни или за личният пример на по-възрастните и особено на тези, които са призвани да носят отговорност за държавата - политиците ни демек...
а аз се опитвам да говоря за авторитета. за християнските ценности.
Естествено е, напълно понятен е стремежът на човека да търси нещо възвишено, да идеализира, да намира смисъл в това, което върши, да си изгради образ, на който иска да подражава, да изпитва радост от това, което е сторил, да обича и да бъде обичан. Човекът търси сигурен и благонадежден мащаб, който да формира неговото мислене и да определя неговото поведение. Търси мярата. Днес в БГ се предлагат много авторитети с техните ценности в различни области на развлекателната индустрия / аман от Биг Брадъриадата/ но и в спорта, изкуството, културата/даже и чалга такавата/ политиката, рекламата, бизнеса и пр. и пр. В последният брой на сп. Мениджър даже четох статията на някакъв катил от Глобул /и той горкият се има за свръхавторитет, че и си е повярвал - словоблудства в защита на генномодифицираните храни/. Ах ти, вагабонтин такъв, кога стана мениджър, кога взе на лидер да се правиш, че и акъл където не ти го искат взе да даваш?! Офертата е почти толкова атрактивна колкото гаврата на Биг Брадъра с хармоничните и нехармонични български семейства, техните деца и потенциалните воайорчета български. Какво многообразие, каква атрактивност!!!
пфуй!
и аз съм се замислила за добрият авторитет
за този, по който биха се равнявали държавниците ни, а и всички надолу в йерархията.... нали рибата се вмирисвала от главата.... не бе, рибата се вмирисва от Биг Брадър!!!






Гласувай:
3



1. анонимен - здравей. . . авторитетите обикн...
02.02.2010 22:41
здравей...авторитетите обикновено прецакват хората...всички хора са равни във всяко отношение
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4664790
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796