Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2010 19:31 - Германците обръщат гръб на католическата църква
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 1051 Коментари: 3 Гласове:
0






Гласувай:
0



1. hikari - Секс в изповедалнята
11.06.2010 19:34
Срам и страх

Католическата църква е разтърсена от случаи на сексуални посегателства. Последните разкрития за йезуитските колежи удължиха още повече срамния списък. След години на игнориране стената на мълчанието най-сетне се срина.
Документът на съзаклятието съдържа 24 страници, с приложение на латински. Издаден е от Конгрегацията по вероизповеданията във Ватикана. "Норма интерна" - поверителната разпоредба до всички епископи ги задължава да пазят мълчание во веки веков, в името на отца, сина и святoго духа. Инструкцията, издадена в лето господне 1962, се отнася до доста парлива тема: секс в изповедалнята.
Макар Ватиканът да формулира нещата доста по-предпазливо, става дума за това какво да се прави, ако свещеник прелъсти някои от своите овчици преди, по време или след изповед. Например, провокирайки седящия насреща към "нечисти и неприлични действия" чрез "думи, жестове, кимане с глава или докосване".
Зад стените на този йезуитски колеж години наред младежи са ставали жертва на насилие
Прикриването - върховна цел
Всеки отделен случай, така заповядват от Рим, епископите трябва да преследват съвсем решително - толкова решително, че всичко да си остава само зад оградите на Светия Престол. В подобни вътрешни разследвания Конгрегацията по вероизповеданията - по-известна преди под името Инквизиция - е доста обиграна. Обвинител, защитник, съдия - за всичките тези роли Ватиканът наема собствени духовници, а съдебните преписки остават в тайните архиви на Курията. Задачата е да се опази тайнството на изповедта.
В действителност обаче става дума за претенцията на католическата църква да бъде висша морална инстанция. Нищо не бива да я петни - нито сексуалните посегателства над деца и младежи, вършени от хиляди католически свещеници по цял свят, нито тайните отношения между свещеници и икономки, нито криенето на извънбрачни деца на свещеници или пък любовта между клерикали. В продължение на десетилетия тази омерта беше спазвана.
цитирай
2. hikari - Греховете на йезуитите
11.06.2010 19:35
Сега обаче стената на мълчанието се срина. Берлинското йезуитско училище "Канизиус" разкри преди около седмица за първи път мръснато минало на някои членове на ордена - става дума за случаи на сексуални посегателства над ученици през 70-те и 80-те години. След това ежедневно започнаха да се добавят нови имена на жертви, които обвиняват йезуитски отци - в Берлин, в Хамбург, в Шварцвалд и в провинция Долна Саксония.
Най-малко 94 духовници са заподозрени, че от 1995 година насам са упражнявали сексуално насилие над многобройни деца и младежи. Все още разкритията са в начална фаза, но е видно, че католическата църква и сега се опитва да укрива и омаловажава. И до днес няма убедителни думи на извинение, нито пък решителни жестове за възмездяване на хората, станали жертва на двойния църковен морал.
цитирай
3. raders - Ами най-тъпанарския им гаф е, че не ...
11.06.2010 22:33
Ами най-тъпанарския им гаф е, че не разрешават на свещениците да се женят по някакъв техен канон. Това противоречи на човешката природа и поражда педерастия и педофилия; тъпи мекерета! И те се наричат християни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4665872
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796