Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 10:58 - Цигани убиха момче пред очите на полицаи! Близки и приятели протестират пред Парламента
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 2383 Коментари: 13 Гласове:
9

Последна промяна: 08.07.2010 18:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bgГласувай:
9
0


Вълнообразно


1. flyco - ...
08.07.2010 11:10
Можеше да съм аз. Няма как да не се идентифицирам с жертвата. Протестът е задължителен.
цитирай
2. hikari - Калин Руменов - Вазелин Маринов и приятели
08.07.2010 18:12
„Добре” се римува повече от добре с „ебе”. Но триумвиратът на естрадната боза и на обществената музикална поръчка ще римува „добре” с „МВР”. Те са: Евтим Евтимов – текст, Тончо Русев – музика, в потното изпълнение на Веселин Маринов. Те са трио „Вазелин”, което произвежда химни и пее пот. Те химнопроизводители на едро и на повикване – облечени в олио, с бутилка оцет под мишница и слагащи лук на око в ретината ви. Това би трябвало да е рецепта за салата, но всъщност е формула за културно оцеляване. Сълзлива, несмела и сръчна като последната естрадна салата на триумвирата:
Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.
Припевът е измислен от Евтимов, Русев е композирал, а Маринов ще подгизне бялата си риза, докато подарява на ченгетата изработения по поръчка институционален химн. Съжалявам ги ченгетата, защото имат министър, който има приятел на име Вазелин. Който пък работи с поета Евтим и с композитора Тончо. Работата им щеше да бъде чудесна, ако, както се пее в една тяхна работа за рождени дни – не „пада лист от календара”, а времето е завинаги спряло на 6 без 10, 1978 г. Тогава римата „добре - МВР” можеше да мине за творчески компромис. Но в момента няма извинения - защо е толкова изостанала от нормалната житейска логика. Тези дни всички би трябвало са се чувстват истински добре, когато свършват оргазмено добре, а не когато свършват в най-близкото управление на МВР. Но на триумвирата дотолкова не му дреме за актуалността, че чак не го ебе.
През лято’2010 е по-добре да събираш съчки, да намираш пръчки и да те боли от икебана, отколкото да помниш добре служещите в редовете на МВР. В естетическата болка от дърводобива на Деян Неделчев поне има въображение, макар и прекалено хомосексуално, има и нещо като свобода. Докато в „хора, подарете цвете” има сигурна обществена поръчка, диктатура на карамфилените клишета и усещане за вечен компромис.
следва
цитирай
3. hikari - ....
08.07.2010 18:14
Това е моделът, по-който продължават да оцеляват и малкото оцелели от ордена на естрадното зло, наречен „Златният Орфей”. Вчера са рекламирали БСП, днес изведнъж са се оказали стари приятели с шефовете в ГЕРБ. Не че е житейски невъзможно и необяснимо, но прави лошо професионално впечатление. И не прави паралел дори с руснаците от „Любе” - най-добрия постсоцпример за политически коректно пеене на границата между добрата поезия и патриотичния кич.
Музиката в тази държава никога не е била бунт. Тя винаги като компаньонка е търсила парите, независимо дали се лепят по челото, или се дават за предизборна агитация. И затова в нейната история никога няма да има самоубийци като Кърт Кобейн, неуспели да преживеят собствения си комерс. Ще има само атентатори на модерността, чиито концерти би трябвало да бъдат ограждани от полицейска лента с надпис „углавно престъпление срещу шоубизнеса”. Но точно както се случва в най-добрите иронични традиции – вместо да бъде арестувано, трио „Вазелин” ще възпее хората, които трябва да го арестуват.
Ако имаше културна прокуратура – тя отдавна щеше да разследва триумвирата. Който тук преди три лета спечели обществената поръчка за химн на Варна със съмнителен речников запас от „чайки, вълни и хора с влюбени сърца”. Това е все едно да обявиш конкурс за преасфалтиране на целия град и в него да победи фирмата с най-амортизирана техника. На задрямалите баби по пейките в Морската градина Вазелин вероятно им е отнесъл главите с тържествения преглед на най-използваните естрадни клишета. Но това въобще не е добра причина той и неговите приятели да продължават да отнасят всяка голяма обществена поръчка за химн. Сякаш току-що Rammstein не ни бяха на гости, за да изнесат открит урок по шоубизнес. Сякаш не е за вярване, че по същото време естрадните партизани се събраха, за да мислят как могат да извършат музикален преврат, съживявайки „Златният Орфей”.
цитирай
4. анонимен - Смърт за циганите
09.07.2010 10:20
Аз съм "ЗА" с всичките си възможни крайници да ги избием до едни шибаните мангали. Вбесявам се като гледам такива типажи като този горе на снимката с ножлето.....МАЙКА ВИ ДЕБА ЦИГАНСКА!!!!!За мен единствено газовата камера е вариант за тия педали. Да беше жив Хитлер да ви мушне сички да се издушите!!!Сега е момента Бойко и цялата трупа палячовци да обяват възнаграждения или данъчни облекчения за всеки убит мангал, както те цоцат от социалните, които идват от нашия джоб.ПИСНАМИ ДА ПЛАЩАМ ЗА БЕХАБЕРИЕ И НЕСПРАВЕДЛИВ ЖИВОТ, ТОВА НЕ Е СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО КОСТЮМАРЧЕТА ТЪПИ!!!!
цитирай
5. reader - ohoo
09.07.2010 11:44
Спестен е фактът на присъствие и бездействие на трима полицаи. А гарантиране личната сигурност на хората е главна функция на държвата и съответните й служители. Иначе - те в пандиза, за шефът им - уволнение и връщане на заплати. В Америка гражданите избират /и отзовават/ пряко "шерифите", съдиите, прокурорите - затова си гледат работата.
цитирай
6. анонимен - mdaaa
09.07.2010 11:55
Впрочем, аз самият имам много статии в блога си за циганите и циганията, но те са издържани по-скоро в стил хумор. Ако собственикът на блога разреши, ето линкове:
http://timurcommandos.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html
http://timurcommandos.blogspot.com/2010/01/blog-post.html
http://timurcommandos.blogspot.com/2009/10/blog-post_12.html
http://timurcommandos.blogspot.com/2009/09/1.html
http://timurcommandos.blogspot.com/2009/09/2.html
Поздрави на всички!
цитирай
7. hikari - ot classicc:
09.07.2010 12:02
Огромно мнозинство от циганите в българия живеят в гета/махали и имат определена култура, която се разминава не само с традиционната българска такава, но и с законите на държавата.
Отгледани в "нормално" семейство децата, независимо от цвета на кожата си стават "нормални". Това важи и в двете посоки, ако сложиш русо шведче в някоя циганска махала шанса да започне да диша лепило, краде и/или проси е същия като на останалите деца от махалата, всички хора се оформят от родителите, околната среда и отношението на другите. Факт, който само необразован човек би оспорил.
Проблемът - да се реши проблема с циганската престъпност, и да се намали омразата към цяла една "раса". Не е хубаво да генерализираш за хората, това е равносилно на дискриминация.
Ако видиш одърпан, мръсен и миризлив циганин е нормално да си правиш изводи за неговите качества като човек и за неговата култура. Да си бръсната глава и да пребиеш нормално облечен човек, студент отличник в унсс, знаещ отлично два чужди езика с добро и възпитано семейство, само защото е имал нещастието да се роди с друг цвят на кожата е тъпо и е престъпление по всички параграфи.
цитирай
8. hikari - ot Boriaz:
09.07.2010 12:04
Който сее ветрове- жъне бури! Пожелавам на убийците на това момче среднощни кошмари доживот. Дано животът им да е кошмарен и дълъг. Колкото до политиците и полицаите- те отдавна са се отказали от всичко българско и единственото, което ги кара да стоят с надпис "българин" в паспортите са заплатите. Българският знарод в момента е точно толкова защитен, колкото и преди 1878 год.- ако не се защитиш те убиват безнаказано, ако се защитиш те съдят за расизъм. Интересно какво би казал Левски за днешните "народни избраници"? Дали ще е нещо хубаво?
цитирай
9. hikari - ot maratonkov:
09.07.2010 12:05
Дотогава докато циганите се толерират от БКП ,БСП , гласуват под строй за тях и ги легитимират във власта -така ще е !Няма вече ДС / поне явно , за един виц в Белене/ , сега има циганско насилие над българите в собствената ни държава.Затова и все повече те ще се маргинализират ,а скинарите все повече ще се увеличават !
цитирай
10. borsi - Чисто битово клане Ангел Дж...
09.07.2010 13:59
Чисто битово клане

Ангел Джамбазки

В неделя в София, на границата между Факултета и Овча купел тълпа от поне 50 цигани, въоръжени с брадви, колове и вили, нападна трима българи в двора на къщата им и закла 25-годишния Боби Райнов. Чисто битово. С брадвите. Това не е расистко или етническо убийство. Расистко е българин да се възмути в градския транспорт, че контрольорите подминават циганите мълчаливо. А те ги подминават, за да не получат някоя брадва в тила. Чисто битово. Този възмутен българин е расист и ксенофоб.

Убийството, по точно клането, на Боби Райнов за медиите е „Случаят Райнов”. Той е неизяснен. Не е ясно точно колко е виновен Боби. Защото със сигурност е виновен. Когато има скандал и побой между 3-ма българи и 50 цигани, помъкнали брадви, задължително са виновни българите. Българите са расисти, циганите с брадвите са отивали за гъби. Това им е неразделна част от бита. Като ходят из София да си носят брадвите.
Няма как Боби да не е виновен. Виновен е, защото си е позволил да защити свои приятел, бранел имота си от незаконно настанилите се на него цигани. Апропо, въпросният имот е точно на границата между Красна поляна и Овча купел, където са и печално известните „Виетнамски общежития”. Същите, които настояваме да се прамахнат вече две години, защото циганите живеещи в тях, постоянно нападат и тормозят околните българи. Същите цигани, които преди две години вилняха из „Красна поляна” със същите брадви и крещяха „Смърт на българите”.
Въпросът е точно колко е бил виновен Боби в този „случай”. Битовият случай, с брадварска развръзка. Брадвата в тила му.
Расистко е да питаш защо 35 хиляди цигани в махалата в Сливен „плащат” между 25 и 45 лева вода на месец. Общо. И защо българите в Сливен трябва да плащат водата на циганите.
Расистко е да питаш защо циганите се заселват където си пожелаят в София и си издигат смрадливи катуни, източници на зарази, болести и престъпност на общинска земя.
Расистко е да питаш кога управляващите държавата ще излязат лице в лице с българската общественост и ще признаят, че държавата е на ръба на гражданската война. Че циганската престъпност е неконтролируема. Че нямат топки (управляващите, не онези с брадвите) да признаят: да, гетата във „Виетнамските общежития”, „Баталова воденица”, „Захарна фабрика”, „Орион” са незаконни и опасни, да, там се нагнетява напрежение и омраза срещу българите, държавата и институциите ни. И да ги сринат тези гета. И да изпратят тези които са ги населили там, откъдето са дошли.
Че циганите трайно, последователно и безвъзвратно се отписват от българското общество. Че нямат топки (да напомня – управляващите, държавата) да наредят ясно, гласно и недвусмислено на българските правоохранителни и правораздавателни органи да смажат циганската престъпност. Няма го по медиите храбрия прокурор да изкрещи властно на 50-те убийци с брадви „Вие сте престъпници и като всички престъпници – на колене!”. Или както там беше знаменитата му реплика от известния съвременен български „Тумбстоун”.
Когато цигани секат българи с брадви това не е расизъм или ксенофобия. Това е чисто битов скандал. Циганите имат права. Да секат с брадви. Битово. Циганите са свободни при битови скандали да секат българите. Това е част от техния бит. Това ги извинява. Това е част от уникалната циганска самобитност. Като това да гледат кон на терасата на 5тия етаж на общински блок. Като това да разрушат същия този блок. Като това да разрушават бавно, но последователно държавата. Държавата България.
Попитайте Хелзинкския комитет. Попитайте всички лигави лицемери, които от години изкарват 30-те си сребърника, като хленчат по всички телевизии колко гадни расисти сме ние българите. Ние българите сме виновни, защото не сме толерантни и не създаваме на циганите необходимите условия за да ни секат по-често.
Преди дни Илия Илиев, лидер на циганската партия „Дром”, заяви в ефира на национална телевизия по повод изключително тежкото положение, при което живеят българите на улица „Ришки проход”: „Това е положението. На когото не му харесва да ходи Швейцария”. Преспокойно. Един циганин може да си позволи да гони българите от България. Без нито дума, нито звук, коментар от стотиците „човекозащитни” организации. За тях скандалът е „битов”, а Боби е виновен. Това ще ви кажат те, ако ги извлачите от дупките им и ги попитате за коментар.
Ако един българин каже на циганите: „Това е положението. На когото не му харесва, да си ходи в Индия”, при всички положения ще е гаден расист.
Който от вас си помисли обратното също задължително е расист, ксенофоб и „хейтър”.
Вчера на протеста пред Събранието стотици тъжни и гневни млади хора си пожелаха един ден тълпата самобитни цигани с бради да срещнат някой „толерантен” властимащ, някой лигав, гнусен, либерален „правозащитник” и да му пръснат главата със сопите и брадвите. Съобразно самобитните си потребности. Страшно, но разбираемо пожелание.

Обратното броене тече. Брадвите стават все повече. Властта е изправена пред много труден, но много важен избор. Много по-важен от оставката на Лъчо Иванов. Много по-важен от Трактора, много по-важен от Р.Овч. и газовите договори. Много по-важен от цялата сапунка, наречена български обществено-политически живот. Проблемът е наследен от години, но трябва да се разреши днес. Защото на карта е подставено самото съществуване на българската държава. Разрешение, основано на равенството на българските граждани пред закона.
Лично аз няма да ходя в Швейцария заради битовите потребности на циганите. Но няма и да чакам брадвите да потропат и на моята врата. Смятам да защитавам основното си човешко право – правото на живот, моят и на моите близки, тук - в моята Родина.
цитирай
11. svet80 - Обявявам гражданско неподчине...
10.07.2010 00:35
Обявявам гражданско неподчинение
http://svet80.blog.bg/politika/2010/07/09/obiaviavam-grajdansko-nepodchinenie.574747
цитирай
12. анонимен - ..........
10.07.2010 02:01
младежи, всеки си решава сам за себе си. няма "държавата", "нацията".... държавата, нацията - това си ти, аз, той.... те са съвкупност от хора, не някакви отвеяни понятия, с които да извиняваме бездействието си. "ама такава ни е нацията - овча" такава е - ама друг път. и аз съм от тая нация. роден и живял само в Бг. ама не търпя - нищо. търппя даже по-малко от приетото за прилично. веднъж банда цигани искаха да ме бият. гоних ги с нож, докато се изморих да бягам - тоест, гоних един, щото останалите 4 се разбягаха в 5 посоки. друг път мангал заговори една девойка, която беше с мен. размазах го,скочиха още един куп цигани, ама скочи и един мой приятел и ги потрошихме. 2 на 6 - 7 бяхме, горе -долу. та, ако мен ме нападне тълпа цигани, със сигурност ще има трупове. после в съда може и да съм виновен, може да съм престъпник,може и да съм изрод - ама ще съм направил, каквото трябва. "ама правителстовот толерира циганите,амаще отидем в затвора, ако убием дори при самоотбрана...." - ами като не искате, стойте да ви колят. аз убивам, а ако съдът реши -отивам в затвора. ама има и друго - съдът ще вкара в затвора 1, 2, 5, 25 българи за това, че са убили циганин - макар и при самоотбрана. ами 100 000? ами 250 000? ами около 2 500 000 българкси мъже в активна възраст? как ще ги осъди и вкара в затвора? няма правителство, което да тръгне срещу народа си и да оцелее. правителството може да мачка самоотделния гражданин - но коггато стотици хиляди граждани отстояват едновременно и активно еднаква позиция, всяко правителство ще клекне. знам, че това няма да стане скоро - още сума време ще се делим на стадо,чакащо заколение, и "самостооятелни бойни единици", приели, че както и да ги осъди ПРАВИТЕЛСТВОТО, няма да допуснат да са безропотни жертви. аз категорично знам от коя порода съм. всеки да си прави сметката.
цитирай
13. apostapostoloff - Сопа! Сопа!
10.07.2010 13:31
От години пиша и пледирам за поправка в конституцията. Една поправка, взета направо от американската конституция, която гласи: "Народът има право да носи оръжие."

Защото Бог създаде човека, а "Колт" наистина го направи свободен! Воистина свободен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 3839669
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11784