Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2010 19:49 - Цветя на злото - баба Дейна се намесва - 5
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 824 Коментари: 2 Гласове:
1



- За да бъде разбран смисълът на злото в нашият Божи свят, който е под Божието разпореждане, трябва освен да го видим назад и в перспектива, да го оценим и от гледна точка на абсолютната скрита справедливост.
- Истината е, че в живота на творението и особено в живота на човека има светли и тъмни периоди. Човек преживява успехи и неуспехи, младост и старост, раждане и смърт.
- Очевидно е, че участието на хората в разпределението на благата и в обществения живот не е по равно. Всичко това се извършва според неизвестна за хората и скрита справедливост. Но също така е вярно, че творението е добро и във видимото различие и противоречие на своето съществуване.
- Творението възхвалява с всичко своя Творец - и с нощта, която граничи със злото. Щом Бог приема творението в неговата цялост във въплътения Си Син /Иисус Христос прие действително човешко тяло, като моето и твоето тяло, които съдържат елементите на творението/ , ясно е че творението е добро и трябва да го възприемаме като добро, без да се ужасяваме от състоянието му и без да обвиняваме Бога.
- Знаем ли дали светът в своята незначителност не възхвалява Твореца по-достойно, отколкото в своето величие, дали не Го слави повече в страх, отколкото в ликуване, дали не Го почита по-искрено, когато граничи със злото, отколкото когато благоденства...
- Знаем ли дали ние самите не размисляме по-дълбоко за Бога през лошите си дни, отколкото през дните на радост, когато страдаме, отколкото когато се въздигаме? Разбира се, може да е вярно и обратното. Но защо трябва да е вярно /винаги/ обратното?А ако не е вярно обратното? Ако възхвала на Бога се  дава и от нощта, чрез бедността и страданието на хората?
- Изобщо имаме ли основание да се съмняваме в истинността на действията на върховната справедливост, според която се устройва този свят?

следва



Гласувай:
1



1. eien - чИзобщо имаме ли основание да се съмняваме в истинността на действията на върховната справедливост, според която се устройва този свят? ч
30.12.2010 19:55
АКО ПОД ВЪРХОВНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ ИМАТЕ ПРЕДВИД бОГ- ОТГОВОРЪТ МИ Е ТВЪРД' НЕ! НЯМАМ ОСНОВАНИЕ!
цитирай
2. hikari - здравейте eien!
30.12.2010 20:01
Пиша виртуалните разговори с баба Дейна а в същото време душата ми е свита за моята приятелка Анелия, която миналата година загуби единственият си син на 21 години - вероятно нелеп инцидент. Разговорите, които водим с нея са невъзпроизведими. Опитвам се, с това, което пиша в момента да й кажа и на нея, и на други онеправдани във съдбата си да не спират да вярват във върховната справедливост на Бога. В приемането на волята на Бога е силата на човешката душа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4665839
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796