Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2010 20:52 - Цветя на злото - баба Дейна се намесва - 6
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 1025 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
към финала си е разговорът ни с Дейна за злото и абсолютната правда. Темата е изключително болезнена и разговорът върви с известни прекъсвания в скайпа и от двете страни...

- Може би някога ще се срамуваме от днешните си тревоги и протести, когато видим как цялото творение - със светлата си и неосветената си страна, с несполуките и страданията ни е било предназначено за добро. Странно е, че дори и през светлите периоди на живота си твърде бавно  осъзнаваме, че творението е добро и в този вид и че съществуването на злото е допустимо от Бога и не е безсмислено...
- Разбирам, че Бог е могъл да не допусне възникването на злото в света, имал е силата да го унищожи и след появата му. Не го е направил, за да не лиши човека от избор, от свобода, да не засегне достойнството му.
- Заради това Бог търпи злото, - твърдят много християнски мислители - а търпимостта към него се включва в Божия промислителен план. Но не само търпимостта, всичко - и грехът, и злото, се намира в обсега на Божиите действия и служи за изпълняване на Неговите цели.
- Добър урок за тази истина е библейската история за Йосиф. Поради завист Йосиф бил продаден от братята си на търговци на роби. Точно този акт послужил да се сбъдне Божият план. "Вие кроихте зло против мене - казва Йосиф на братята си - но Бог обърна това на добро."
Цялата история на човечеството свидетелства, че от злото в този свят Бог извлича добро.

край



Гласувай:
5



1. mglena - има и роман
30.12.2010 21:14
"Йосиф и неговите братя" на Томас Ман, който използва библейската история като мотив.
цитирай
2. pegas08 - Хикари, чудесен дар за новата година
30.12.2010 22:41
са тези мъдрости!

Желая ти весело прекарване на новогодишния празник и здраве и щастие през новата година!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4670007
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796