Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2011 10:52 - С баба Дейна на нос Калиакра - 1
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 404 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2011 12:28


 С баба Дейна сме поседнали на малка пейчица на самият бряг на морето, над страшната урва, от която, както легендата разказва със сплетени коси са се погубили българските девици... Морето гали окото с безкрайната си синева.
Баба Дейна: Въпросът за безсмъртието на човешката душа и за съществуването на Бога са основата върху която се гради мирогледът на човешката личност.
Ела Хикари: Да се опитаме по пътя на логиката, мъдростта на вековете, както и опита на велики хора да представим накратко някои от основанията относно безсмъртието на човешката душа. Понятно е, че ще се придържаме към християнският възглед по този въпрос.
Баба Дейна: На първо място, за да говорим за безсмъртие на човешката душа, трябва да си отговорим на въпроса какво представлява душата, каква е нейната същност и измерение, как се изявява тя? Или изобщо - съществува ли душата като понятие, като феномен?
Ела Хикари: Знаем, че днешният атеистичен материалистичен начин на мислене игнорира съществуването на такава една духовна субстанция или пък я третира като продукт на материята, който чрез сетивните органи и съответните центрове в нервната система отразява свойствата на окръжаващият ни свят. 
Баба Дейна: Според християнската вяра човекът е триединно същество, съставено от дух, душа и тяло.
Ела Хикари: Духът е източник, същност и изява на живота, тялото е материалната съставка на човешкото триединство, душата е третата съставна част на същността на човека.
Баба Дейна: Душата е центъра на нашата личност, на човешкото съзнание. Тя е онзи елемент от човека, който действа, разсъждава, чувства, сравнява, вярва и се стреми към истина, добро, съвършенство.
image
следва



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4672575
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796