Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2011 12:12 - С баба Дейна на нос Калиакра - 4
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 411 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2011 12:40


 Ела Хикари: Наблюденията на умиращи хора, както и на реанимирани от клинична смърт показват едно поразително сходство: всички свидетелстват, че със своята личностна субстанция - Душата виждат, усещат, чуват и което е особено впечатляващо - разпознават отдавна починали техни близки и познати.
Баба Дейна: Психологията изобилства от описания на хора, намиращи се пред лицето на смъртта. Наскоро си записах в бележника си мислите на един английски офицер, от Първата световна война.Изчакай да го намеря.
Баба Дейна внимателно намества очилата си и разлиства малко синьо тефтерче, след което започва да чете:
"Многобройните мои наблюдения потвърждават факта, че хора близо до вратата на смъртта,са виждали ясно миналите си злодеяния... Последните думи на такива винаги са били: Боже прости ми.... Боже помогни ми! Смъртно ранения войник се моли в окопа за опрощение на греховете си, моли се на Създателя да бъде милостив във присъдата си." Ето и предсмъртните думи на великият немски поет, атеист Хайнрих Хайне - Умирам с вяра в Бога.... и моля Неговото милосърдие да помилва безсмъртната ми душа...Разкайвам се, че съм писал в моите съчинения за духовните неща без нужното уважение." 
Ела Хикари - В предсмъртното завещание на северовиетнамският диктатор Хо Ши Мин било написано - Аз отивам там, за да се срещна с другарите Маркс, Енгелс и Ленин.
Баба Дейна: 
Защо е всичко това, ако безсмъртната душа не продължаваше живота си и след смъртта на тялото?
Ела Хикари: От химията знаем, че както живото, така и мъртвото тяло са изградени от същите съставни химични елементи. Разликата между живото и мъртвото е биологичната форма на движение на материята, която биониката нарича информация и енергия, а християнството - живот и душа. Това са идентични субстанции, които напускат материята и ако според първият закон на термодинамиката в природата нищо не се губи, а се трансформира в друга форма на съществуване, то информацията и енергията, животът и душата, напускайки материята, продължават съществуването си в друга изява на битието.

Баба Дейна затваря тефтерчето си и задълго се вглежда в безкрайната синя шир. Ела мисли за нещо съкровено. Омиротворени стават и бавно се връщат по пътя покрай музея и крепостните стени. Баба Дейна с усмивка отваря тефтерчето си. Нека да завършим този разговор с твоят стих за безсмъртието...
Ела Хикари: Защо не?

безсмъртие   Щом топлото преминава в студеното
а студеното в топлото,
щом голямото може да стане малко,
а малкото - голямо,
Защо ако си отида от тук,
да не мога да се завърна
от царството на Хадес
заради теб?!
Ако душата ми е самотъждествена,
и ако смъртта и унищожението са
разрушение -
разпад на сложното,
душата ми - една и съща -
от детството до старостта,
помни - водата няма части!!! -
Се връщам с форма на сълза...





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4665947
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796