Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2012 19:07 - Очистването на организма - изкуството на уринотерапията
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 1731 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.08.2012 19:08


Цивилизованият човек използва много рафинирана храна, която води до запек, до самоотравяне на организма, а оттам - до чести заболявания от най-различен характер. И тогава той прибягва към лекарствата. Те на свой ред унищожават полезната микрофлора на червата и създават опасни образувания, устойчиви към въздействието на същите тези лекарства и най-вече - към антибиотиците.

Вредните микроорганизми се хранят от тялото ни, отделят отпадъчни продукти, които още повече отравят тялото, всяка негова клетка, кръвта. Често настъпва дисбактериоза - заболяване, което причинява много страдания на децата. /За това съдейства и късното първо хранене на новороденото с кърма, ранното отбиване, липсата на майчина храна./

При дисбактериоза народната медицина препоръчва в продължение на 1-2 седмици сутрин на празен стомах да се изяжда скилидка чесън - 1 час преди ядене и вечер - 2 часа след ядене. Признак на излекуването е липсата на подуване на стомаха след хранене - настъпва спиране на ферментационния процес.

Съществуват различни методики за очистване на дебелото черво. Във фитотерапията с успех се използва лененото семе, зърнастецът, майчиният лист /сена/, листа от роза и др. Популярно е соколечението и най-вече клизмите с вода в различни варианти Практиката обачe сочи различни недостатъци на споменатите по-горе методики и затова се набляга на най-ефективната методика - провеждането на цикъл от клизми с преварена урина. Тук ще посочим само някои от предимствата на тази методика:

  • Единствено тези клизми могат да изчистят дебелото черво от налепа, “котления камък“, който се образува в чревния канал като резултат от храненето с рафинирана храна. Нито водните клизми, нито билките, нито соколечението са в състояние да направят това чудо.
  • Преварената урина унищожава избирателно само патогенната микрофлора, без да засяга полезната.
  • Тя заздравява, епителизира стената на дебелото черво и го тонизира.
  • Като силен концентрат преварената урина мощно притегля към себе си водата, а заедно с нея и отпадъчните продукти. По този начин оказва извънредно мощно очистително действие.
  • Количеството на използваната преварена урина е значително по-малко от количеството вода при обикновените клизми и по този начин не разтяга стените на дебелото черво и не създава известен дискомфорт, който се наблюдава при водните клизми /подуване на долната част на стомаха и др./.


Преварена урина се приготвя по следния начин: в стъклен или емайлиран широк съд без капак се слага каквато и да е урина: прясна, стара, собствена, чужда, детска, събрана по всяко време на денонощието. Вари се, докато остане 1/4 от първоначалния обем; така от 1 л урина се получава от 500 до 250 мл преварена /изпарена/, но не по-малко от 250 мл, защото е негодна и става на сапун! Тази урина след изстиване се слага в шише и се държи в хладилника, трайността й е около 1 месец, през което време се използва по предназначение и постоянно се попълва с новопреварена урина.

Клизмите се правят или с детска помпичка, или с помощта на иригатор /от санитарния магазин/.

Цикълът от уринови клизми, който гарантира тоталното му очистване от всички видове налепи, отпадъци, патогенна микрофлора, патогенни израстъци, паразити, слуз и пр., както и възраждането на естествената чревна микрофлора, се разделя на два подцикъла: подготвителен цикъл и пълен очистителен цикъл.

Подготвителен цикъл. Една седмица през ден се правят клизми с прясна урина /събрана за деня/, подгрята до 39 градуса в количество 600-800 мл.

Тези клизми се правят за привикване на дебелото черво към урината сутрин или вечер около 18 часа.

Пълен очистителен цикъл. Клизмите се правят през ден. Цикълът започва с клизма от 50 мл преварена урина и през ден към това количество се добавя по още 50 мл така, че да се стигне на 19-я ден до еднократна клизма с 500 мл преварена урина. /1-ви ден - 50 мл, 3-ти ден - 100 мл, 5-ти ден - 150 мл и т.н./ През останалите дни се почива. След това през ден това количество се намалява с по 50 мл, докато еднократната клизма не стане с 50 мл, както е било в началото. /500-450-400-350...-50 мл/. С това пълният очистителен цикъл, който трае 37 дни, е завършен.

След този пълен очистителен цикъл на дебелото черво могат успешно да се прилагат други очистителни, оздравителни и възстановителни методики с голям успех до пълното възстановяване на здравето или за профилактика на заболяванията.

Цикълът се прави веднъж или два пъти годишно. През останалото време в зависимост от нуждите могат да се прилагат еднократно клизми с 600-800 мл прясна урина, със 100-200 мл преварена урина или с различни комбинации от тях според лекарско предписание.

Маслени микроклизми. За хората, които са по-съсухрени, слаби и имат запек /според терминологията на древната индийска медицина Аюрведа това са хората от доша Вата */, или които изкарват твърди, топчести изпражнения, по-подходящи - особено през зимата - са серия от 5-6 микроклизми с по 100 мл топло мляко, в което се разбъркват 20 гр. топено краве масло. Емулсията, предварително затоплена до температурата на тялото, се вкарва в дебелото черво посредством детска помпичка. Задържа се колкото е възможно.

За прочистването на целия организъм обаче това е недостатъчно. Нужно е и очистването на черния дроб, лимфата, ставите, бъбреците, пикочния мехур, езика. Най-ефикасното очистване на целия организъм /на клетъчно равнище/ става чрез лечебното гладуване или с помощта на прясно изстискани плодови или зеленчукови сокове. Тук се предлагат няколко метода за очистване на споменатите органи.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4665221
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796