Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2012 19:02 - Пречистване на черния дроб: варианти, препоръки
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 2000 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.08.2012 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 През пролетните месеци  се препоръчва да се прави очистване на черния дроб и това време е най-подходящото за тази цел през цялата година. Ето защо трябва да използваме тази възможност най-рационално. Първо, трябва да се организираме и да изчистим дебелото черво с едномесечен цикъл от клизми, през ден. И чак след това да за почнем подготовката по очистването на черния дроб.

Многогодишният опит на йога в тази насока, опитът на стотици  привърженици ни дава възможност да обобщим някои резултати.

Кои са несполуките?

Нека започнем с тях. Те не са резултат от метода, а от неспазването на правилата. Ще напомним по-важните от тях.

Не се препоръчва очистването на черния дроб в следните случаи:

  • При остри простудни или инфекциозни заболявания, когато е налице висока температура, слабост, повръщане, главоболие, разстройство и др.
  • При остри заболявания на вътрешните органи. В период на обостряне на хроничните заболявания.
  • Когато е налице силна физическа, психическа или умствена преумора.
  • В периода на бременност и кърмене на жените; те не трябва да очистват черния си дроб една седмица преди и една седмица след мензиса.
  • Не го правете, ако ви е страх, ако не сте убедени в неговата необходимост и жизненоважно значение, насилствено.

Не е добър и вариантът, когато сте в стресова ситуация: семейни проблеми, ремонт, покупка на жилище, развод, уволнение или неприятности в службата и др.

Загряващи процедури

Те са едни от важните подготвителни елементи за успешно очистване на черния дроб. Тези процедури действат спазмолитично, болкоуспокояващо и седативно- успокояват жлезата и жлъчния мехур; усилват жлъчообразуването и жлъчоотделянето. Загрява се целият организъм веднъж на ден в продължение на 4 дни във вана с температура на водата около 38 градуса и продължителност около 15 минути. /Температурата на водата и времетраенето на ваната се определят и от състоянието на сърдечно-съдовата система след консултация с лекар природолечител/. При липса на вана загряването на организма става с поставянето на краката в леген с гореща вода и пиенето на горещ билков чай. Загряващи процедури се правят и местно – в областта на черния дроб /дясното подребрие/ отпред, а може и отзад, с помощта на грейка, електрическа възглавница, шише с гореща вода или гореща тухла, горещи лапи от овес, ленено семе, нагорещен пясък и др.; времетраенето е според самочувствието, може и часове наред, ако няма противопоказания. А те са свързани с неясни болки в стомаха, при остро възпаление на апендикса, остър холецистит, остър панкреатит, злокачествени тумори, при външни и вътрешни кръвоизливи.

Варианти

Четири дни се пие прясноизстискан сок от кисели ябълки и червено цвекло в съотношение 4:1 сутрин обед и вечер преди ядене или когато има възможност, колкото повече толкова по-добре. Отлично средство за подготовката на очистването е и медотерапията, действаща върху целия организъм и най-вече върху нервната система и храносмилателния тракт. Дневната дажба е около 150 г пчелен мед, разделен на 4 части /сутрин, на обед, вече и преди заспиване/, без никакви други сладки храни през деня. Важно е и времето за пиене на меда, разбъркан в топла вода: 5-10 мин. преди храна на болни с нулева киселинност на стомаха; 15-20 мин. преди храна за хора с понижена киселинност; 1 час – с нормална киселинност; 1,5 часа преди храна – за хора с повишена киселинност на стомашния сок.

Медотерапията е противопоказана за хора със захарен диабет и алергия към меда. Може да продължи в продължение до 1,5-2 месеца, най-добре преди процедурата или за по-кратко време

Сокът,

Употребяван заедно със зехтина, той може да бъде лимонов /най-добре/, но също и сок от грейпфрут или портокал в зависимост от равнището на киселинност на стомашния сок. Ето защо предварителният преглед при лекар природолечител е важна стъпка за нормалното провеждане на процедурата и сигурност на пациента, че прави процедурата грамотно, без никакви рискове за здравето си.

След като са изпити зехтинът и цитрусовият сок и кратка 20 минутна почивка, може да се изяде поносимо количество салата от настъргани прясно зеле, моркови и червено цвекло в съотношение 3:1:1 без сол и мазнина, но може с малко лимонов сок. След около 1,5 ч. се приема слабително. След определения срок дебелото черво се изпразва и салатата тип “метла” ще прочисти дебелото черво от всичко ненужно, което е изхвърлено от черния дроб и жлъчката /стотици различни по форма холестеринови и билирубинови камъчета с размер от манисто до лешник, черна, спластена и разтеглива жлъчка и най-неочаквани други мърсотии от тази най-голяма жлеза и жлъчката.

В зависимост от това, дали процедурата се прави за първи път или не, личният опит, поставените цели или по преценка на лекуващия лекар природолечител, очистването на черния дроб може да се повтори след седмица, след месец или всеки месец до есента докато жлезата напълно се изчисти. Разбира се, има и други подробности.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4658503
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796