Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2012 13:36 - Ефектът на Кирлиан
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 3035 Коментари: 5 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

* Всеки жив организъм създава свое материално биологично поле със сложна конфигурация

* На фотографска плака може да се фиксира невидимото и неуловимото досега вътрешно състояние на организма в даден момент

През 1939 г. руските изследователи, съпрузите С. И В. Кирлиан откриха нов начин за фотографиране без фотоапарат с помощта на високочастотно електрическо поле. Този начин на фотографиране получи приложение в техниката, геологията, криминалистиката и малко по-късно – в медицината. Това беше по-нататъшно развитие на работите на френския изследовател А. Бувие, изучавал лъчението на биополето от растения и от отделни части на човешкото тяло в сиво-синя светлина.

Ефектът на Кирлиан позволява да се открие и да се фиксира на снимки ”изтичането” или еманацията на енергията от органични или неорганични тела, намиращи се в поле с висока честота. Снимките показаха разпадането на електрическото поле на повърхността на контролния обект. Доказано бе, че всеки жив организъм създава свое материално биологично поле със сложна конфигурация,

изменящо се в зависимост от психическото или физическото състояние на изследвания.

Само по себе си изображението на биополето е много красиво. Авторите, открили новия ефект, пишат: “В полезрението на фона на топографската конфигурация на човешката кожа припламват, светят и тлеят електрически заряди – ярки или бледи, непрекъснати или мигащи, подвижни или неподвижни. От някои участъци на кожата излиза по-голямо или по-малко лъчение, а от други съвсем липсва. Тази нееднородност може да се нарече “интонация на оцветяването”.

Важно свойство на ефекта на Кирлиан е възможността да се фиксира на фотографската плака невидимото и неуловимото досега вътрешно състояние на организма в даден момент. Получаваните изображения /различни по форма, спектър и динамика/ позволяват да се оцени нормалното или патологичното състояние на целия организъм или на отделни негови органи. Експериментите, направени по метода на Кирлиан, показаха, че аурата /биополето/ на изследвания човек силно се променя след процедури по иглотерапия. Това изменение се отнася до интензитета, цвета и диапазона на еманацията.

Цветните фотограми на аурата, както и термограмите се използват за диагностика в редица клиники по света.

С тяхна помощ се откриват тумори, заболявания на вътрешните органи, на ставите и др. Учените стигнаха до извода, че между “високочестотните” изображения на нормалната и на раковата тъкан съществува ясна разлика. Тя позволява не само да се съди за разпространението на туморния процес, но и за динамиката на злокачествения растеж.

С помощта на високочестотна фотосонда са получени кирлиановски фотографии на вътрешните кухини. Това открива немалки възможности за разработване на методика за ранна диагностика на различни патологични процеси. Как може да бъде обяснен механизма на “биоплазменото” излъчване? Според някои учени живите организми, спадащи към тъй наречените открити системи, непрекъснато обменят материя с околната среда, като поглъщат, отделят и разлагат определени химични съединения. При това човешките същества са интегрални частици от Вселената, тъй като полето на тяхната еманация се разпространява отвъд физическите граници на тялото. Калифорнийският учен Д. Паркет казва, че изучаването на ефекта на Кирлиан позволява да се мисли за човека като за “нещо повече от къс материя, обвит в кожа”.




Гласувай:
2



1. hikari - Енергията на радостта
28.08.2012 13:37
* Всяка една усмивка удължава живота с пет минути

От къде се взима енергията на радостта? И ако я има, можем ли да се научим да я предизвикваме и акумулираме?

Дали ви се е случвало да се зарадвате на нещо малко, незначително на пръв поглед. Изведнъж изгряло слънце след дълъг период на мрачно или дъждовно време. Неочаквана усмивка на минувач или просто отронена добра дума във ваш адрес. Или багрите на едно цвете, фиксирало погледа ви.

Обикновено изригването на радост е след някакъв тежък период или ситуация в живота, свързани с голямо напрежение на силите - физически или душевни. Мозъкът е превключил на друг режим, настъпил е подем на жизнените сили, светът вече изглежда съвсем по друг начин. Ето така се е появила жизнената енергия, „провокирана“ от радостта.

Енергията на радостта лекува.

Първо, защото тя ражда позитивно настроение и колкото то е по-голямо, толкова и енергията е по-силна. И дава възможност на организма да се самовъзстановява. Тази енергия дава път на успеха, здравето и жизнената сила. Играе ролята на камертон, настройвайки организма към хармония. Не случайно радостта се съпровожда с усмивка. Не случайно битува мнението, че всяка усмивка удължава живота с пет минути.

Аюрведа, Йога и други източни практики имат много добре разработени методики да предизвикват радост у човека, независимо от външните условия, и учат как да се използва и управлява енергията на радостта. За тази цел отначало се формира образът на радостта и се изчиства от съзнанието негативизмът.

цитирай
2. hikari - Отплата за греховете
28.08.2012 13:38
* Всяка болест е ненаучен урок от Божия промисъл

Много хора мислят, че с духовното им здраве всичко е наред, а всички неприятности и болести идват в резултат на неправилното функциониране на вътрешните органи, нервната система. В същото време различни религиозни методи на лечение поразяват със своите резултати и болните, и медиците. Сигурно, защото първопричината на повечето от човешките страдания имат друг произход.

Причината за ТЕЖКИТЕ СТРАДАНИЯ са: нашите грехове, характер, уроките, гордостта, агресията, ревността, убийството на любовта, нанесените обиди, депресията, самолюбието, разврата, предателството, измяната, привързаността само към земното, към парите, непослушанието, несмирението, непокаянието, злите духове.

Не Бог ни наказва, а ние самите се самонаказваме. Но е страшно да се лишиш от Божието благословение!

Бедата, болестта, мъката ще отминат човека, ако той си зададе въпроса: “Господи, какъв грях извърших? Благодаря Ти, че Ме учиш и не се Отвръщаш от мен. Покажи ми пътя на спасението. Господи, да бъде Твоята воля!”

Излекуван е онзи, у когото душата, тялото и духът са започнали правилно да изпълняват своето предназначение - да творят добро.

цитирай
3. hikari - Богатството не винаги е порок
28.08.2012 13:40
* Не животът, богатството и властта правят човека роб, а само привързаността към тях

Анатхапиндика, човек, притежаващ огромно богатство, наречен „Покровител на сираците и Другар на бедните“, разбрал, че Буда се е спрял в бамбуковата горичка недалеч от Раджагрихи, незабавно се отправил към Него. Благословеният веднага забелязал чистотата на неговото сърце и го приветствал с благи думи. Анатхапиндикса попитал:
„Аз виждам че Ти си Буда, Благословения, и искам да открия пред Теб сърцето си.

Изслушай ме и ме посъветвай как да постъпя. Моят живот е изпълнен с работа и аз се сдобих с огромно богатство, аз съм обкръжен от грижи. Въпреки това аз обичам своята работа и се трудя с голямо усърдие. Много хора работят при мен и благосъстоянието им зависи от успеха на моите предприятия. Но съм чувал, как Твоите ученици

възхваляват благодатта и радостта на отшелническия живот и осъждат светската суета.

Благословеният, казват те, се е отказал от своето царство и е намерил праведния път и по този начин е дал пример на всички как да достигнат Нирвана. Моето сърце жадува да постъпи справедливо и да стане благословение за всички мои близки. Затова искам да Те попитам, длъжен ли съм да се откажа от моето богатство и моите работи и подобно на Теб да избера да заживея без дом, за да достигна благодатта и праведния живот?“

Буда отговорил: „Благодатта на праведния живот достига всеки, който следва Пътя на Осемте Стъпала. Този, който е привързан към богатството, по-добре е да го остави, отколкото да позволи да отрови с него сърцето си, но онзи, който не е привързан към богатството и който, имайки го, праведно го употребява, ще бъде благословен от своите близки. Аз ти казвам – съхрани своето положение и още по-усърдно приложи своето умение в твоите работи. Не живота и не богатствата, и не властта правят от човека роб, но само неговата привързаност към живота, богатството и властта.
цитирай
4. hikari - --
28.08.2012 13:42
Отшелникът, който напуска света, за да води безгрижен и бездеятелен живот, нищо няма да постигне.
Защото животът в леност е отвращение и немощта на силата трябва да се презира.

Дхарма Татхагат изисква

всеки човек да се освободи от илюзията на своето его,

да очисти своето сърце и да се откаже от жаждата за наслаждения като води праведен живот. И каквото и да прави човек – дали ще бъде занаятчия, търговец или воин, или да се отрече от света и да посвети живота си в молитвено съзерцание – нека вложи цялото си сърце в своята работа, нека да бъде усърден и деятелен. И ако бъде като лотос, който расте във водата и въпреки това си остава незасегнат от нея, ако той е активен в своя живот, без да изпитва завист и ненавист, ако води живот не за услаждане на своето его, но само за истината, тогава радостта, мирът и благодатта несъмнено ще пребъдат в неговото съзнание“.

цитирай
5. hikari - Вършете всичко с любов
28.08.2012 13:43
Приемайте светлината, въздуха, водата и храната съзнателно и с любов, за да се ползвате от тях, да имате добри резултати. Приемате ли ги само като механически блага, вие ще имате слаби резултати. Като дишате, мислете, че във въздуха, освен кислород и азот, има нещо друго, което носи живот. Изобщо, всяко съединение, всеки плод носят живот в себе си.

Добрите мисли поддържат здравословното състояние на мозъка. Добрите чувства – правилното кръвообращение и дишане. А добрите постъпки – здравословното състояние на стомашната система.

Искате ли да бъдете здрави, научете се да не виждате отрицателните прояви на хората. Затворете си очите за всичко, което ви се вижда неправилно. И да виждате кривите неща, не ги критикувайте. Молитвата повишава вибрациите на човешката аура, а чрез това човек става неуязвим за по-нисшите околни влияния.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4665912
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796