Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2012 11:52 - Подготовка за служене – очистване на менталното тяло
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 542 Коментари: 0 Гласове:
1



* Качеството на мислите и произнесените думи формират личността

Егоистичните мисли, изказани с твърдо намерение, изграждат разделяща стена. Много време ще изтече, за да бъде разчупена тази стена и освободена натрупаната егоизтична воля. Следи за своя мотив, старай се да употребяваш такива думи, които съединяват твоя малък живот с обширната цел на волята Божия.

Словото на ненавистта, жестоката реч,

осакатяваща онези, които възприемат нейната магия, отровната клюка, търпима, защото има привкус на сензация – такива слова гасят мъждукането на душевния импулс, отсичат корените на живота и донасят смърт.

Ако те са произнесени през деня, предизвикват справедливо възмейздие; ако се изговарят и се разпространяват като лъжа, те укрепват света на илюзиите, в който живее говорившия, и препятстват за неговото освобождение.

Ако се изказват с намерението да уязвят, наранят или убият, те се възвръщат назад към онзи, който ги е отправил и него го нараняват или убиват.

Празната мисъл, егоистичната мисъл, жестоката, ненавистната мисъл, бидейки облечена в слово, изгражда затвор, отравя ручеите на живота, води до болест и предизвиква беда и отсрочка. Затова бъди мек, добър и кротък доколкото можеш. Съхранявай мълчание и светлината ще дойде.

Не говори за себе си. Не се жалвай на съдбата си.

Мисълта за себе си и своята ниска съдба пречи

на вътрешния глас на твоята душа да си проправи път към твоето ухо. Говори за душата, размишлявай за плана, забрави себе си, работейки за света.

Тези простички правила ще положат здрава основа и ще направят менталното тяло толкова чисто и мощно, че действието ще контролира правилния мотив и ще стане възможна истинската работа по очистването.

Енергията на мисълта е предназначена за общото благо и за провеждането на Божия план. Преди дадена мислеформа да бъде конструирана, постави й задача, определи й цел и провери мотива.

Затвори вратата на мисълта пред ненавистта и болката, пред страха, подозрителността. Изгони всякакъв страх, всякаква ненавист, каквато и да е алчност. Гледай навън и нависоко.

И тъй като твоят живот е концентриран около плана на конкретния живот, твоите думи и реч ще проявят твоята мисъл. Отдели им най-голямо внимание.

Алис БЕЙЛИ




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4672676
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796