Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2012 11:56 - Подготовка за служене – очистване на тялото
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
2



* Необходимо е да се изтласкат низките вибрации, за да се влеят в личността потоците на светлината

Служенето като философия и жизнена цел на индивида е залегнало във всички свещени писания. Служене кому? Йерархията на служеното: на себе си, семейството, рода, селището, народа, човечеството, на космоса, Богу. Колкото по-извисена е целта, толкова по-фини духовни вибрации са необходими. Подготовката за такова служене започва с очистването на тялото, душата, ума за придобиване на физическо и духовно здраве.

Очистване на физическото тяло

Високата вибрация е несъвместима с грубата, низката материя. Очистването на тялото се постига с различни начини и всички те са разумни и практични. Това става благодарение на:

  • Чистотата. Употребява се много чиста вода външно и вътрешно.
  • Очистителни процедури. Има достатъчно добре разработени методики за очистване на дебелото черво, черния дроб, кръвта, ставите и пр.
  • Сънят. Най-подходящото време е между 22 и 5 часа, по възможност на свеж въздух.
  • Слънчева светлина. Тя дава жизнена сила и убива всички микроби, избавя от болести. Особено е полезно сутрешното слънце.
  • Чистата храна. Това е естествената вегетарианска природна храна, съдействаща за хармонията между космоса и земята у човека: плодове, зеленчуци, ядки, зърнени храни, мед, мляко. Употребена в малко количество, тя добре се усвоява, успокоява ума и психиката, прави човека активен.

Очистване на етерното тяло

То е същото, както очистването на физическото тяло. За него е необходима преди всичко слънчева светлина, защита от студ и прием на определени витамини. Но етерният проводник трябва да бъде признат от науката и да бъде част от учебната програма на медицинското образование.

Изучаването на етерните заболявания – блокажи и атрофия – ще се превърне в обикновен факт и ще доведе до разработването на конкретни методи за лечение.

Очистване на емоционалното тяло

Тук процедурата е малко по-друга. Емоционалното тяло е просто един голям отразител – то сменя цвета и движението си в зависимост от околната среда. Лови импулса на всяко мимолетно желание. Откликва на всеки каприз и прищявка; и най-малкият звук го кара да вибрира. Затова задачата на устремения е да тренира своето емоционално тяло, за да отразява в съвършенство.

Думите, които характеризират емоционалното тяло, са: спокойно, невъзмутимо, ясно, неподвижно, чисто и прозрачно, като чисто огледало, прозрачен отразител, точен предавател на желания, стремежи на Егото, а не на личността. Очистването му се постига под ръководството на устремения и с помощта на Учител.

Средствата за очистване на емоционалното тяло са медитацията, използването на различни цветове, най-вече виолетовия и златистия, а така също на определени звукови вибрации – мантри, определени форми – янтри. Това е само част от инструментариума на системата Йога. Изкореняват се страхът, тревогата, овладяват се личностните желания, отрицателните емоции, преди всичко гнева. Така постепенно емоционалното тяло започва изкъсо да се контролира от съзнанието: всекидневно, ежечасно, всяка минута, всеки миг. 

Алис БЕЙЛИ




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4669954
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796