Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2012 15:16 - Духовният учител
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 634 Коментари: 1 Гласове:
1



Шри Рамакришна Парамаханса Дева /1836-1886 г./ е един от най-големите индийски духовни Учители. Преминал през дисциплината на всички по-големи религиозни учения, той открива неизменната им идентичност в най-главното – първостепенната важност на всеотдайната преданост към Бога, независимо от формата, под която го обожаваме.

Тук предлагаме някои мисли на Рамакришна, които илюстрират неговия светоглед.

  • Ако човек постави след единицата петдесет нули, той получава една огромна сума; но махне ли единицата, тогава нищо не остава. Първо – Бог, а след това – творението на света.
  • Камъкът може да стои под водата милиарди години, но въпреки това никога не губи своя вътрешен огън. Когато го триеш с желязо, от него изхвъркват пламтящи искри. Толкова постоянен и твърд е истински набожният в своята вяра.
  • Магнитната стрелка показва винаги север. По този начин корабът не може да сбърка своя курс. Докато сърцето на човека е отправено към Бога, той не ще загине в морето на живота.
  • Една стомна, която е напълнена с вода и е поставена във вода илюстрира как потъналата в Бога душа вижда всепроникващия Дух отвън и вътре в себе си.
  •  



Гласувай:
1



1. hikari - Къде и как да Го търсим
24.09.2012 15:17
Приближи се към Мен и Аз също ще се приближа към теб. От теб зависи да направиш първата стъпка в правилната посока, като се свържеш пряко с Мен, а останалото ще се самоосъществи.

Всяка душа има различен подход, но важното е ти да пристъпиш, без значение колко си колеблив в началото. Знай, че като направиш първата стъпка, всяка следваща ще бъде по-уверена. Ще видиш как се случват чудо след чудо, когато изпълняваш Моята воля, и как се проявяват в осезаема форма Моите закони.

Убедеността и вярата ти ще станат силни и непоколебими, когато очакваш най-доброто и го привличаш към себе си. Ще видиш как това се случва не само веднъж, а отново и отново – докато престанеш да се съмняваш в чудото на Моите дела, докато вложиш докрай вярата и упованието си в мен и Ме оставиш даръководя целия ти живот.



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4672664
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796