Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2013 08:24 - Морфов "поздрави" чалгата
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 1293 Коментари: 1 Гласове:
5



  image  

София. Чалгата "Ах, банана" взриви голямата сцена на Народния театър "Иван Вазов". Това бе поздравът на режисьора Александър Морфов към "Пайнер"-а и управляващите по случай спечелената евросубсидия от близо 2 млн. лева за популяризиране на попфолка.

В неделя вечерта, след края на спектакъла "Животът е прекрасен", публиката дълго аплодира актьорите, а Светлана Янчева получи наградата на Обществото на независимите театрални критици. Тогава режисьорът се качи на сцената и благодари на публиката в залата, на екипа си, на Министерството на културата, на правителството и на "нашия първи" министър-председател, които подкрепят развитието на културата, предаде БГНЕС.

В първия момент имаше кратко недоумение. Без излишни приказки и коментари поздравът на Морфов към управляващите бе "Ах, банана" и "И ловец съм, и рибар съм", които се завъртяха на сцената. Решението на режисьора да покаже какъв "продукт" се финансира от ЕС бе посрещнато с аплодисменти от изправената на крака зала.

Преди дни Морфов коментира евросубсидията за чалгата с думите: "Не знам кой чудовищен мозък е родил подобно нещо. В идиотската ни държава това е културата, която можем да покажем на света. Някой ще вземе много пари от това, но по-ужасно и нищожно нещо не мога да си представя".




Гласувай:
5



1. tit - Знаеш ли,
23.01.2013 20:35
изпитвам огромен респект към Морфов.
Но в случая не е прав...
Евросубсидиите се отпускат след огромна по мащаб игра с цифри и сухи ангажименти. Би било ужасно, ако дълбокият, духовен живот у нас клекне пред такава възможност за материално обезпечение!

А актът на субсидирането показва действителното лице на евробюрокрацията!:(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4670063
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796