Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2013 17:35 - Български групи организират концерт в подкрепа на Пламен Горанов тази вечер в клуб Maze
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 1090 Коментари: 1 Гласове:
4



Български групи се събират тази вечер за концерт под надслов "ВъзПЛАМЕНяване" в подкрепа на самозапалилия се във Варна фотограф и алпинист Пламен Горанов, съобщиха организаторите във Facebook.

На сцената на софийския клуб Maze (в безистена на "Христо Белчев" 1, на мястото на стария "Бар на края на Вселената") от 20:30 ч. ще се изявят Мирослав Морски от "Джанго зе", електро-джаз продуцентът Kottarashky с неговата група The Rain Dogs, Bahur, E.U.E.R.P.I., "Лоши петли", Coptor Mix feat. Surmata Harry, Иво Дамянов и Людмил Божков, който ще отговаря за прожекцията на авторските фотографии на Пламен.



За голяма част от участващите в събитието е известно, че са приятели на 36-годишния мъж, който се самозапали пред общината във Варна на 20 февруари в 7:30 ч. в знак на протест срещу политиката на кмета Кирил Йорданов и монополното управление на града в лицето на ТИМ.

Той е с 80% изгаряния и се намира в състояние на медикаментозна кома.

Актуална информация около възможностите за кръводаряване може да се получи на Facebook групата
"Дарете кръв за Пламен" . Кръв, без значение от групата, може да се дари в кръвните центрове на Варна, Шумен, Търговище, Добрич, Силистра, където има възможност за редовна транспортация. Кръвта, дарена в други центрове, включително тези в София, ще бъде транспортирана при заявка за спешна необходимост от центъра във Варна. При даряването трябва изрично да се спомене, че то се прави за Пламен Горанов.

"Понякога проявената смелост поражда у нас страх. Понякога неразбирането на една постъпка ни кара да я демонизираме или омаловажаваме", пишат организаторите на концерта във Facebook. "Нека поне за един ден отдръпнем фокуса от протестите и потърсим човешката си позиция. Нека се опитаме да разберем саможертвата в името на една идея и това да ни обедини, а не да ни разединява. Да видим Пламен Горанов като човек и артист, като приятел и колега. Инициативата има за цел да покаже, че е недостойно да се ровим в душата и в личните страхове, в слабостите и съкровените чувства. Постъпката на Пламен Горанов има ясно послание. Въпрос на уважение е да я приемем за нещо дълбоко изстрадано, за трудно взето решение, за проява на твърда убеденост, решителност и мъжество, които днес малцина имаме, независимо от позицията ни в тези смутни времена."

Очаква се обявяването на още събития, свързани с подкрепата към Горанов.



Гласувай:
4



1. mitjo - Напоследък мисля, че тълпите са се ...
28.02.2013 17:57
Напоследък мисля, че тълпите са се дoказали като неефективни и водещи до големи проблеми.
Тълпата е лесно достъпна и лесно манипулируема. Докато отделният индивид като единица в аморфно и свободно множество е трудно управляем и достъпът до него е като в стадата от зебри – как да избереш конкретна зебра, когато всички имат райета.
Мисля, че е време за нов вид протести, при които хората не е нужно да имат едно искане и да се събират в тълпа, достъпна за милиционерските недоносчета и така наречените „провокатори”.
Всички сме недоволни от управлението и то не по една, а по много причини.
Според мен би било по-безопасно и по-ефективно, ако протесът е в някаква свободна форма.
Например да се обяви ден и час, в който хората да са на улицата, вместо по домовете си.
Не е нужно да са на конкретно място – може просто да са на разходка в парка или на път към някой приятел. Важното е да се уточни например да се придвижват пеш, но това да не ограничава седенето по пейките или стоене на едно място. Така никой полицай няма да знае кой е излязъл да протестира и кой да се разхожда, а и няма да има основние да е агресивен. Освен това страхувашите да се включат може би биха участвали.
Властта ще бъде поставена в шизофренично положение, а в същото време хората ще са максимално защитени. Или поне толкова, колкото и когато не протестират.
Другата добра форма на протест е националната стачка. Защо да се лъжем: хората, които ни ограбват, са хората с пари и бизнес. Парламетът, полицията, правосъдната система, са само инструменти в ръцете им.
Последната, която ми хрумва в момента е неплащането на налози. Масовото неплащане на данъци, обезсилва инструментариума, с който ни малтретират.
В момента изчистват ЧЕЗ и останалите посредници от веригата, защото хората изнемогват и доходите към руснаците естествено намаляват, колкото и да ги засилват изкуствено. Това ги кара да се освободят от марионетките. Този процес е представен като воля на народа и не цели и няма да спре ограбването нито ще подобри условията, в които живеем. Затова сега е момента да не останем под контрола на управляващите, но и да се изплъзнем от насилието, което ни готвят, за да ни подчинят. Затова не трябва да се протестира по познатите от историята схеми. Хората трябва да мислят за нови варианти на отреагиране, а не да следват шаблоните на миналото.
Не виждам защо посланията от хората към властта трябва да са прости, ясни и прозрачни, когато властта е потайна и подла. Нека не знят кой и за какво е излязал на улицата, нека нямат удобен вариант за действие, нека влязат в лудницата, която приготвиха за нас. Тогава сами ще се стремят да са ясни и конкретни, за да не им случи отново да не знаят в каква действителност живеят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4658883
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796