Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2011 20:16 - Френският външен министър подаде оставка заради връзки с режима в Тунис
Автор: hikari Категория: Новини   
Прочетен: 660 Коментари: 1 Гласове:
0



image

Мишел Алио-Мари

Френският външен министър Мишел Алио-Мари е подала оставка след седмици наред критики за връзките й със сваления режим в Тунис, съобщи Би Би Си.

Тя е депозирала оставката си на президента Никола Саркози, който се очаква да направи изявление по-късно тази вечер. Очаква се той да я замени с министъра на отбраната Ален Жупе, който е бил премиер и външен министър през 90-те години на миналия век.

Мишел Алио Мари беше на поста външен министър едва три месеца. Тя беше обвинена че в началото на протестите в Тунис е предложила помощта на Франция за овладяване на социалното недоволство.

Последвали разкрития свързаха нея и семейството й с режима на сваления президент Зин Абидин бен Али. Освен това стана ясно, че по време на коледната ваканция е била на почивка именно в Тунис, когато вече протестите са били избухнали.

Все пак Алио-Мари твърди, че не е направила нищо нередно.

Премиерът на Тунис подаде оставка



Гласувай:
1



1. hikari - Убити и ранени при нова демонстрация в Тунис
27.02.2011 20:18
В столицата на Тунис вчера се стигна до ожесточени сблъсъци между демонстранти и силите на реда, при които бяха убити трима души. Повече от сто са били задържани заради вандализъм. Предимно младите демонстранти смятат, че преходното правителство забавя извършването на обещаните демократични реформи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4672284
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796