Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2011 08:02 - Пожарът в четвърти реактор на АЕЦ „Фукушима 1” е потушен
Автор: hikari Категория: Новини   
Прочетен: 633 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 15.03.2011 08:09


Токио. Пожарът в четвърти реактор на АЕЦ „Фукушима 1” е потушен, предаде агенция Киодо, позовавайки се на съобщение на компанията „Токио електрик пауър”.
В съобщението се казва, че в 2.40 часа (българско време) възникнал пожар на четвъртия етаж в сградата на четвърти реактор, който по-късно бил потушен.
Вследствие на пожара е имало и изпускане на радиация, съобщи премиерът Наото Кан в извънредно телевизионно обръщение към населението и призова хората около централата да останат в домовете си. 
 
 
Нивото на радиация в префектура Канагава е два пъти над нормата
    Токио. Нивото на радиация в префектура Канагава, намираща се западно от Токио, превишава нормалната двойно, предаде Киодо. Властите съобщават, че в столицата на Япония са открити „незначителни количества” цезий, но точното количество и неговия произход не се уточняват.
 



Тагове:   япония,


Гласувай:
0



1. hikari - Над АЕЦ „Фукушима-1” в Япония е въведена забрана за полети
15.03.2011 08:10
Токио. Японските власти обявиха за създаването на забранена за полети зона над АЕЦ „Фукушима-1”, предаде японската агенция Киодо.
Забраната за полети действа на територията в радиус от 30 км от електроцентралата.
По-рано японското правителство предупреди, че в района на засегнатата от земетресение АЕЦ „Фукушима”, на около 250 км от Токио, нивата на радиация вече са опасни за човешкото здраве след две експлозии и пожар по-рано днес.
цитирай
2. hikari - Посолството на Франция в Япония опроверга информацията за опасност от радиационен облак над Токио
15.03.2011 08:13
Токио. Посолството на Франция в Токио опроверга разпространената по-рано информация на сайта му, че изпусната радиация от АЕЦ „Фукушима 1” ще достигне Токио за 10 часа, предаде РИА Новости.
„Получената сутринта предварителна метеорологична информация не се потвърди и предупреждението беше незабавно свалено от сайта”, съобщи представител на посолството. По думите му, след промяната в посоката на вятъра, Токио вече не е заплашен от радиация.


В Токио е отчетена по-висока от нормалната радиация

Токио. Нивото на радиация в японската столица Токио е по-високо от нормалното, но не се смята за вредно за човешкото здраве, заяви представител на градската управа, цитиран от АФП. „Отчетохме по-високо от нормалното количество радиация сутринта в Токио. Но не се смята за ниво, при което може да бъде засегнато човешкото тяло”, заяви Саири Кога, представител на управата на Токио.
Японското правителство предупреди, че в района на засегнатата от земетресение АЕЦ „Фукушима”, на около 250 км от Токио, нивата на радиация вече са опасни за човешкото здраве след две експлозии и пожар по-рано днес.
цитирай
3. анонимен - Каквото и да е нивото радиация, на ...
15.03.2011 08:30
Каквото и да е нивото радиация ,на всички нива трябва да сме заедно.Няма начин да преодолеем проблеми свързани с промените които настъпват, ако не сме заедно.Има нужда от много помощ , от пряко действие свързано с личност ръководеща страната .Там за да достигне реално свършена дейност е нужно от много широки инициативи да се събере увереност , сила и действие.Не бива да оставяме един човек сам да се бори за промяна, да го желае, да се опитва всячески да подпомага с всички налични средства, а ние да сме безучастни.Отделно че, като нещо не изнася и не се постига първия виновен е отново ТОЙ.Тази порочна практика трябва да се прекрати.Всеки трябва да помогне с максимум усилия.Искам да мога още .Искам да имам възможност да съм по-лесна за подаване на пълна и изчерпателна помощ и информация за да му е спокоен труда спрямо мен.Искам да помоля всички, които са заедно с него да ми помогнат да може лесно да постигаме общите задачи , за да се ускори процесът на промяна.Не ми е лесно да преодолявам недоверието към мен.Логично е да има такова.Вярно е че съм абсолютно нов и непознат човек .Все още малко ме познават всички, но се надявам да успеем заедно.Моля За помощ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4664538
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796