Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2011 19:39 - Императорът на Япония: Моля се за хората
Автор: hikari Категория: Новини   
Прочетен: 408 Коментари: 0 Гласове:
2



image 

Японският император Акихито е "дълбоко загрижен" за кризата в страната след земетресението и цунамито в петък, съобщи Би Би Си. В безпрецедентно изявление на живо по телевизията императорът направи първите си публични коментари за бедствието, като заяви, че се моли за хората.

Телевизионните станции прекъснаха програмите, за да покажат "мрачно изглеждащия" император, който определи бедствието като безпрецедентно като мащаб.

"Надявам се от дъното на сърцето ми, че хората, ръка за ръка, се отнасят един към друг със състрадание и че ще преодолеят трудните времена", каза 77-годишният император, който е изключително уважаван сред японското население.

Тъй като в някои от засегнатите зони вече има сняг, Акихито призова за всеобщи спасителни усилия и каза, че се надява всяка жертва от земетресението и цунамито да бъде спасена.

Акихито наследява трона от баща си Хирохито през 1989 г.

Телевизионната поява на императора е изключително необичайна, защото той много рядко прави публични обръщения. Сато Такеро от Сендай заяви "Роден съм след Втората световна война и това е първият път, когато го виждам по телевизията или в интернет. Това е нещо извън въображението ми. Ако разбирате културата на японците, много, много рядко той се показва по телевизията".

Агенция "Ройтерс", коментира, че докато императорът е давал изявления по рутинни поводи като рождения му ден или преди да пътува извън страната, необичайността на това появяване, прякото му предаване по телевизията, и съдържанието му са безпрецедентни.

След земетресението в Кобе през 1995 г., при което загинаха повече от 6400 души, император Акихито разпространи писмено изявление, припомня агенция "Франс прес".

Външно призова за дарения в помощ на Япония
Снегът затруднява спасителните операции в Япония
СЗО: Радиацията от Япония не е тръгнала по света, не пускайте слухове
Фотогалерия: Бедствената ситуация в Япония опразни магазините
Чавес замрази ядрената програма на Венецуела


 



Тагове:   Япония,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4672530
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796