Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2011 22:36 - Мистериозна липса на работници от АЕЦ "Фукушима"
Автор: hikari Категория: Новини   
Прочетен: 532 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 17.03.2011 22:37


image

Военен хеликоптер хвърля вода върху реакторите на АЕЦ "Фукушима".
40 души са получили различни увреждания

 

Международната агенция за атомна енергия представи в четвъртък първите данни за пострадали хора, които работят по ликвидиране на последиците от авариите в АЕЦ „Фукушима-1“.

Различни увреждания са получили около 40 души от общо 200 души, работещи в атомната електростанция. Двама души са безследно изчезнали.

След мощното земетресение и вълните цунами в Япония от 11 март в АЕЦ „Фукушима-1“ станаха поредица от сериозни аварии, повиши се нивото на радиация.

В АЕЦ-а денонощно се работи по ликвидирането на последиците, като работниците вече фактически са се превърнали в „камикадзета“, тъй като са изложени на опасност от високи дози лъчение.

Най-голямата група от 17 души са пострадали от попадане на радиоактивни вещества върху лицата им. Те обаче не са били хоспитализирани.

Един работник е получил сериозно облъчване и е бил изведен извън опасната зона.

 

11 души пострадаха при взрива на IV блок на 14 март, 4 души – при взрива в I блок на АЕЦ-а, станал на 12 март, ден след мощното земетресение.

Двама оператори на електроцентралата, служители на управляващата централата компания Tokyo Electric Power (TEPCO), са получили леки увреждания.

Служител от компания подизпълнител е със счупен крак. Той е бил приет в болница заедно с работник, чиито травми не се уточняват, пише NEWSru.

Двама души „неочаквано са се разболели“.

Освен самите ликвидатори на аварията в АЕЦ-а на опасното въздействие на радиацията са изложени и други хора. Двама полицаи са били изпратени за медицински преглед поради заразяване. Няколко пожарникари, участвали в потушаването на огъня в АЕЦ-а, също са изпратени за медицински изследвания.



Тагове:   Япония,


Гласувай:
1



1. hikari - Радиационният фон около АЕЦ „Фукушима 1” се е покачил, по данни на МААЕ
17.03.2011 23:06
Виена. Радиационният фон в 30-километровата зона около авариралата атомна централа „Фукушима 1” „видимо се е покачил”, на места радиацията се е покачила няколко пъти. Това съобщи на пресконференция заместник генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Греъм Ендрюз, предаде ИТАР-ТАСС.
Същевременно, допълва той, в Токио повишение на радиационния фон не се наблюдава.
„Като цяло, ситуацията на АЕЦ „Фукушима 1” остава много сериозна, но не се е влошила”, отбелязва той.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4665610
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796