Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2011 14:45 - Саркози пристигна в Япония, Вестервеле ще пътува в събота
Автор: hikari Категория: Новини   
Прочетен: 848 Коментари: 1 Гласове:
4



 

Френският президент Никола Саркози е първият чуждестранен глава, който посещава Япония след земетресението и инцидента с ядрената централа. Саркози ще се срещне с японския министър-председател Наото Кан.

Федералният външен министър Гидо Вестервеле също планира за събота визита в Япония - той ще разговаря там с външния министър Такеаки Мацумото, както и с живеещи в страната германци.

Японският премиер се обяви за затварянето на АЕЦ "Фукушима 1"

 

Японският премиер Наото Кан заяви, че авариралата АЕЦ "Фукушима 1" трябва да бъде изведена от експлоатация, съобщи агенция Киодо. Кан направил това изявление на среща с председателя на японската комунистическа партия Кадзуи Шии.

Компанията-оператор и собственик на централата ТЕПКО смята за неизбежно затварянето на първите четири реактора на "Фукушима 1" след приключване на трудните операции по охлаждането им, които може да отнемат месеци. Тези реактори бяха тежко засегнати от земетресението и вълните цунами от 11 март.

Почетният председател на ТЕПКО Цунехиса Кацумата обаче даде вчера да се разбере, че реактори 5 и 6, пощадени от катастрофата, може да бъдат запазени.

 



Тагове:   Japan,


Гласувай:
4



1. hikari - Да се предскаже момента на приключване на кризата е невъзможно, каза Наото Кан
01.04.2011 15:37
Токио. Да се предскаже момента на приключване на кризата засега е невъзможно. Това призна днес премиерът на Япония Наото Кан, предаде радио ”Ехото на Москва”. По думите му, в момента ситуацията в авариралата АЕЦ „Фукушима 1” все още не е стабилна. Той се обявява против национализацията на компанията оператор на централата „Токио електрик пауър”. Премиерът заявява, че на компанията трябва да се окаже помощ. но правителството би искало тя да остане частна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4672131
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796