Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2010 04:37 - Идеология, етническа омраза или хулиганство
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 499 Коментари: 1 Гласове:
0



"Направи едно добро - убий комунист." Надписът, надраскан с маркер върху съобщение за международен семинар в Софийския университет, се появи миналия уикенд в южното крило на Ректората.

По същото време в трамвай №20 в района на Гара Искър в София група маскирани младежи, с бухалки и счупени бирени бутилки пребиха двама свои връстници от крайната левица, които отиваха да защитават правата на чужденците в дома в Бусманци. Най-тежко пострадалият - Борис Боев, е студент в историческия факултет на Софийския университет. Там учат и представители на крайната десница (за по-големите групи - вижте инфографиката).   

Чистачките в университета вече махнаха скандалния плакат, но лепенките на комунистите от движение "23 септември" и на националистите, отбелязващи годишнината от убийството на един от водачите им преди 9 септември - ген. Христо Луков, още овехтяват из коридорите и по учебните дъски в аудиториите, дори и в някои от тролеите, които минават край университета. Сблъсъци и саморазправа между двете крайни политически идеологии в университета още не е имало, но според преподаватели в обществото са неизбежни. Самите те говорят по темата, но в никакъв случай не искат да застанат с имената си.
следва



Гласувай:
0



1. eien - Защо точно етническа омраза?
12.06.2010 04:52
Пояснете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4670485
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796