Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 13:29 - Грехът е рожба на човека, а не негова участ!
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 667 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 08.07.2010 18:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всеки от нас можеше да бъде на мястото на убитото момче! Защо се учудвате, че полицаите са се скатали? Страх ги е било. Тълпа цигани, едно момче. Правото на силния. Правото на гетото. Остава питанката - защо допускаме България да се превръща в гето?
Всички знаем, че грехът съществува, че злите хора се умножават и стават все по-нагли в лошите си дела. Отговорът на реторичният въпрос Защо? не е безнаказаност. Отговорът е бездушие. Безразличие, страхопъзльовщина, оскотяване... И не ми казвайте, че само циганите са в казана. В казана сме всички, затъпели в чалгата и ичкията малоумници.
Но докато има българи, които се радват на гюбеците на Азис и компания, докато има мутрафони и политическа класа, която връща държавата ни във времето на феодализма - не, госпожи и господа, няма да приема, че законите са ни проблема. Проблемът сме си ние самите. И за нашето време прилягат думите на цар Давид: Всички се отклониха, станаха еднакво покварени, няма кой да прави добро.

Горкото момче! Горките родители!
Ще кажа и горката циганска пасмина!
Можете ли да ме убедите, че грехът е неизбежната циганска участ? Да, в псевдодържава като нашата. Не, в държава, в която има далновидно управление. Стратегията на управниците ни куца, не куца, ами се влачи като бито куче... Злото може да бъде превъзмогнато господа политици! Обществото има сили да се пребори с греха. Само посоката, която се задава трябва да бъде правилната. И средствата, които ЕС отпуска за интеграцията на циганското малцинство трябва да отиват по предназначението си а не в бездънните гуши на цигански барони и корумпирани политици, а защо не и за финансиране на гнили партийни кампании по време на избори... Рибата се вмирисва откъм главата! А партия с вмирисано партийно ръководство не може да се освободи от греха - а демоните й са: гордост, безлюбие, безхаберие, егоизъм, алчност и наслаждение от смрадта на греха.

Да подкрепим протеста в 19 часа е въпрос на защита на човешкото ни достойнство. За правата ни - и ние ще кажем като циганите - има Страсбург.








Гласувай:
4



1. анонимен - При нашето правосъдие,
08.07.2010 13:40
сигурно България е държавата с най-много дела в Страсбург,но какво друго ни остава?
цитирай
2. анонимен - Автор: lateto - Циганета до казана
08.07.2010 16:37
Гледам ги до казаните за отпадъци – четири-пет мургави, окъсани и безкрайно мърляви циганчета, на възраст между 7 и 10-12 години.
Забавям ход, за да видя разпределението на труда. Най-големият, естествено, е ръководител на звеното. Сочи с пръчка в казана и обяснява нещо на своя си език. Другите отговарят и се получава някакъв крещящ и възбуден ромон от непознати думи. Пълнят някакъв чувал, разгръщат друг и личи, че са възбудени от съдържанието на казана.Бях на път да ги отмина, когато видях, как най-малкото циганче се надигна на пръсти, държейки се с все още неукрепналите си ръце за края на казана и занаднича в него. Гледаше така, като че целият свят беше съсредоточен сред хорските отпадъци. За безкрайно мърлявото и още по-зле облечено дете светът беше в боклука. С такъв поглед малките чистички деца изучават света, държат играчката и я оглеждат като най-интересното нещо. Приличаше ми на мокро сиво врабче, което иска да клъвне трошица хляб, но не може да я стигне. Очите на това дете все още не бяха зли и недоверчиви.После си спомних за връстниците му, които имат шанса да се родят при, да ги наречем – отговорни семейства, където децата са толкова, колкото финансите позволяват. В този час и на тази възраст връстниците на опърпаното циганче със сигурност са на топло и сухо и вероятно настойчиво ги приканят да си изядат следобедната закуска. А на капризното детенце и през ум не му минава, че под дъжда човешко същество на неговите години се надига на пръсти и съзерцава… нахапана кифла.Ще минат две-три години и погледът на това дете ще се промени. Ще гледа нападателно и яростно, ако някой посегне на хубавия отпадък. Ще се бие за кифлата, кашона, желязото или каквото и да е друго нещо, годно за продан в казана, и ще е щастливо, когато победи.
цитирай
3. анонимен - Автор: lateto - Циганета до казана - 2
08.07.2010 16:38
Ще минат две-три години и погледът на това дете ще се промени. Ще гледа нападателно и яростно, ако някой посегне на хубавия отпадък. Ще се бие за кифлата, кашона, желязото или каквото и да е друго нещо, годно за продан в казана, и ще е щастливо, когато победи. Със сигурност нито едно от децата в тази невръстна боклукчийска компания не ходи на училище. Кой знае колко ги е натръшкала майка им? Без да мисли, че оставя на света още и още нещастни същества, чиято съдба от рождението им ще бъде свързана с боклука на другите. Най-вероятно след казаните ще дойдат дребните кражби, после по-едрите, след това побоищата, оскотяването и ограничените цели в живота – храна, пиене и секс ( разбирай създаването на още деца )…Виновни ли са те? Дали е вина това, че са родени от безотговорни родители? Но отговорността за тях ще трябва да носи обществото – да ги приютява, лекува, да им осигурява работа, която те не искат, да ги ограмотява, без надежда, че ще придобият елементарни умения да се справят с конкуренцията на труда. И за този омагьосан кръг, от който никъде и никой не би излязъл, ще ни хокат и сочат за пример, че не си „интегрираме” циганите. А на мен не ми се иска децата и внуците ми да понасят все по-голямо финансово бреме, издържайки хора, които не дават нищо на обществото. Не, не ги мразя. Опазил ме бог от такова чувство към човешко същество, което не е виновно, че се е родило. Не ми пречат, свиква се с всичко. Само ме е срам, ужасно ме е срам, че това малко дете надничаше в казана и се надигаше на пръсти, мечтаейки да стигне до боклука.

Латинка Минкова
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4672320
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796