Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2010 14:12 - Министър Игнатов: Висши чиновници и шефове на фирми масово учат право в ЮЗУ
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 341 Коментари: 0 Гласове:
0



  image 

Най-добре платените кадри у нас учат право в Югозападния университет в Благоевград и това се дължи на факта, че тези хора вече заемат високи постове в държавата или частния сектор и учат право като второ висше.

Това съобщи
в интервю за "Дарик радио" просветният министър Сергей Игнатов преди представянето днес на рейтингова система за висшите училища. Според нея най-добре на трудовия пазар се реализират студентите от Софийския университет (СУ) и Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Новата система не измерва рейтинг на университета, а рейтинг на дадено професионално направление, което да ориентира студентите към дадено висше училище, обясни просветният министър, цитиран от dariknews.bg. По думите му от следващата година ще започне въвеждането на диференцирано финансиране на висшите училища според професионалната реализация на техните възпитаници, а ВУЗ-овете с най-много безработни ще бъдат затворени - "там ще прекратим хранителната верига".

Игнатов обясни още, че класацията ще е динамична, а не фиксирана за 1 година напред. Това означава, че данните от НОИ за назначения на възпитаници на университети ще помогнат на тези ВУЗ-ове да се изкачат веднага в класацията




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4672203
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796