Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2010 17:38 - архивите са живи: да си припомним голямата уста на големият апетит за БАН
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 503 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Скъпо, грозно и не рита. Що е то? - не се смейте. това е сърцето на Андрей Райчев вонящ соцреализъм фалунг гонг и новобогатишизъм плюс фетишизъм. ако още не ви е гнус - четете
   oЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Поредното местопрестъпление По-младите вече не помнят този класически соц-виц. Това е българската машина за ритане. Нещо подобно посмя да каже министър Дянков за БАН: в смисъл, че е скъпа, остаряла и не прави открития. Коментар на Андрей Райчев. В изявлението си за БАН министър Дянков прояви смелост, само дето погрешка каза "феодални старци", а може би искаше да каже "синодални". Но и феодални става, мен ако питате... Г-н Дянков обаче иде от Америка и просто не си представя какво си навлича на главата. Да беше поискал едновременната забрана на БСП и СДС, нямаше да е толкова застрашен от публични атаки. Сега като се почне... Впрочем няма нужда от предупреждението да внимаваме - ще бъде достатъчно шумно.

Bildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Прав е, прав е...

Прав ли е министърът?

Преди всичко обаче трябва да си зададем естествения "американски" въпрос: Прав ли е г-н Дянков? Да се вгледаме във фактите: Първо: От около 30 години в БАН няма направено значимо откритие.казва го видният социолог Андрей Райчев /той като че ли не е пикал в тоалетните на БАН Второ: Ръководството на БАН се самоизбира: началството назначава директори на институти. Андрей Райчев гаче ли не е бил от ръководството Те "свободно" избират началството. Трето: Това струва годишно 100 милиона лева.?! посмали манго Четвърто: Отделно като собственост на БАН са замразени няколко милиарда евро.ето къде е заровено кучето!!!!

Пето: В целия свят въпросът е решен лесно: научният потенциал е придаден към университетите. ха ха откъде го научил това Дянковчо А най-перспективните направления се водят от публично-частни дружества (защото носят огромни печалби и така се развиват по-бързо).малеей сигурно социологическите агенции вече не снасят достатъчно  Шесто: Сегашното, предишното и по-предишното ръководство на БАН подразбират, че науката губи пари "по дефиниция".За кликата около Райчев е сигурно - за останалите - кажи си бе Райчев А всъщност тя е най-печелившият отрасъл в света и в историята на човечеството.

Заден ход, строго мърморене или научна фантастика?

Прав е значи министърът. Но как ще се развие тази история? Отворени са три варианта. Вариант 1: "Заден ход". Обявява се, че министърът не е разбран добре. Прави се помирителна среща, след която "синодалните" внезапно благодарят на правителството. Причината е, че бюджетните им искания са повече от удовлетворени. Изобщо - мир и спокойствие. Цена: половин милиард лева за следващите четири години. Министър Игнатов го практикува особено добре. Какъвто гуруто такъв и ученика

Bildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Какво ще последва: истинска реформа или само шум?

Вариант 2 (най-вероятен): "Строго мърморене".  Правителството изръмжава. "Феодалните" усещат, че могат да счупят дебелия, стар и приятен клон, на който седят. Заговарят за "реформа". Пенсионират двама-трима 80-годишни. Благодарят на правителството и съкращават (чудо!) бюджета си с 10 на сто. Е, не чак с десет, но така казват. Е, не чак съкращават. Но благодарят много. Е то след като правителството изобщо не преведе парите, които беше обещало за реформата и след всички съкращения - евала! Крадеца вика дръжте крадеца!

Млъкни, сърце!

Вариант 3: "Научна фантастика". Правителството и парламентарното мнозинство дават самостоятелност на институтите в БАН. Обявяват сградния фонд за публична държавна собственост, за да се "издържа" науката не от продажба на недвижимост, а от дейност. Разрешава на институтите да правят каквото преценят, включително да се сдружават. Но без да получават държавни пари за издръжка, освен малко за старт. На втората година половината са загинали, но другата половина вече печели пари. Като университетите. Но млъкни, сърце! Не БАН е пред алтернатива, а правителството! И алтернативата е строга: реформа или шум. Е туй вече е без коментар. Мисля че и Берия може да му завиди.

 

Автор: Андрей Райчев



Тагове:   бан,   апетит,


Гласувай:
6



1. liliyanaandreeva - И все пак - не бива да си подпалваме кухнята...
18.11.2010 18:08
...заради хлебарките!И да не си заливаме кожените обувки със сярна киселина заради гъбичките на краката!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4669881
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796