Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2010 21:16 - Сега май вече прекалиха
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 655 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 17.12.2010 04:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image Америка уж беше символ
на безгранична свобода
  Щатите явно са истински ядосани на Уикилийкс. Доказва го последната им "мярка": военновъздушните сили "заключиха" достъпа на своите компютри до 25 медии, които бяха публикували документи на Уикилийкс. И не само това...   "Достъпът невъзможен. Ползването на интернет се записва и наблюдава" - този надпис се появява на компютърните екрани на американските военновъздушни сили, когато техни служители се опитват да четат онлайн-изданията на "Ню Йорк Таймс", на германското списание "Шпигел" или на всекидневниците "Льо Монд", "Ел Паис" или "Гардиън". Общо 25 уебсайта са блокирани. Засегнати са всички медии, които бяха разпространили тайни документи, публикувани в платформата Уикилийкс.

Да се цензурират всички, писали за Уикилийкс!

 

imageДори искат да съдят медиите, които били "рупори на Уикилийкс"

"Информацията - това е валутата на демокрацията" - звучи по американското национално радио "Democracy now" /Демокрация сега/, което недоумява как е възможна подобна мярка срещу медии, само защото са се осмелили да публикуват грижливо подбрана част от разкритията на Уикилийкс, свързани с работата на американските посолства в чужбина.

Блокадата на сайтове е разпоредена от един човек, който е отговорен за воденето на американската кибернетична война в интернет: генерал-майор Ричард Уебър, който същевременно е и командир на 24-та военновъздушна ескадрила. Като специалист по кибер-войните Уебър има правото да предприема мерки, които са по-рестриктивни от разпорежданията дори на Пентагона.

Подкрепя го и новото републиканско мнозинство в американския Конгрес. Депутатът-републиканец Алън Уест дори заяви, че е редно да бъдат цензурирани всички американскки медии, които са се възползвали от Асандж и Уикилийкс, за да разпространят определени информации. Влиятелният сенатор Джо Либерман дори предложи да се провери възможността за повдигане на обвинение срещу така наречените "рупори на Уикилийкс", сред които е например "Ню Йорк Таймс".

Който иска работа, да си мълчи за Уикилийкс!

 

imageОснователят на Уикилийкс Джулиан Асандж

Има обаче и редица други правителствени организации в Щатите, които отдавна вече практикуват цензура, още по-строга от тази  на военновъздушните сили. Сътрудниците на USAID - държавната организация, предоставяща помощи за развитие, нямат например право да се информират за публикациите на Уикилийкс дори и от частните си компютри.

А на студентите в Университета Колумбия правителството съобщи, че онези от тях, които желаят в бъдеще да получат правителствена служба, не бива нито да говорят по въпроса за Уикилийкс, нито пък да притежават на личните си компютри информация за разкритията.

Автор: Р. Зина, Б. Узунова




Гласувай:
4



1. stoineff - Полицайщината...
16.12.2010 21:55
и криворазбраната свобода и демокрация - отвращават ме такива цензури. Поздрави за постинга!
цитирай
2. balgarski7vinarki - Vsiako chudo za ? dni, poredniat scandal,
16.12.2010 22:21
pak i vreme si mu beshe - aide stiga tolko vse bezmetejnost, a pri drugite - nali...
Taka si e bilo otkrai vreme - koito pati, da pati, a drugite mu gledat seira, nishto che tajat v hor., imam predvid sozialnite otnoshenia, samo laji i izmishliotini sa tia barkochi s komputrite- zad tiah sa vse parite,interesite i voennite s golemite papki- proektite im de,nali si gi slagat v papkite- failove sashto, izobshto ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4670064
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796