Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2011 07:35 - Стана ли зависим, сам ще си замина - политическа вакханалия в Чингизстан!
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 2374 Коментари: 19 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бойко Борисов, премиер
Това, което искат да ми се припише на мен, не е вярно. Има атака срещу нас, БСП е длъжна да участва. Тези хора, които се мъчат да ни направят маскари, да ни опетнят името, няма да успеят. Тези хора си служат с много истини и ако там сложиш няколко думи, коренно се променя съдържанието. Вие знаете колко е важна точката. Да, да се обеси. Да, да не се обеси.
Същите тези хора, лоялният гражданин Петров, които извадиха доклада от вашите служби, можех да го прибера и да го пускам на порции. Не във вестник "Галерия", например във вестник "Рога и копита". Не ви ли прави впечатление, че същите, които ви донесоха най-много неприятности, тези хора действат целенасочено, планирано, с ясен мозъчен тръст, с говорители, много пари и много техника? Същите тези хора, които ви донесоха най-много неприятности особено с външните партньори? Алексей Петров в тези неща той е много, много силен, много по-силен, отколкото си мислите, нищо чудно, че четири години ви ръководеше службата. Не подценявайте тази атака, тя не е само към нас. Както искаха да ви държат вас, сега искат да държат мен. Ако се подведем, ще станем зависими от тези хора. Когато установя, че съм зависим, аз сам ще си замина. Няма нито едно нещо, от което да се срамувам. По тази тема аз ще коментирам, когато излязат резултатите от проверката на прокуратурата - истински ли е записът, пипан ли е. Преди не мога да кажа колко време, аз съм откровен човек, президентът Първанов ми се обади, че по неправомерен начин "Митниците" натискат въпросния Мишо Бирата, както вие го наричате.

Комисията продължава да следи отблизо работата на ДАНС Европа пита какво става Със записите трябва да се занимае прокуратурата, каза говорителят на Брюксел
image Европейската комисия официално е поискала от България повече информация за изнесените в последните дни записи на разговори между високопоставени политически фигури, съобщи говорителят на комисията Марк Грей, цитиран от БНР. "Ние засега няма да коментираме този въпрос, но имайки предвид твърденията, които се правят, искаме властите в България да ни предоставят повече информация за тези случаи", обясни говорителят и продължи: "Нека да е ясно едно - това е вътрешен въпрос, с който трябва да се занимае българската прокуратура". Според Грей тя първо трябва да установи дали записите са направени законно или не. "Въпросът, който трябва да бъде зададен, е дали е имало дадено одобрение от съдия за записването на тези разговори. След това вече прокуратурата трябва да реши дали има данни за криминален случай, който трябва да бъде придвижен напред", допълни говорителят на Брюксел. Той обаче не се ангажира с коментар дали този скандал ще намери място в междинния доклад за правосъдието и вътрешните работи, който трябва да излезе в следващите седмици. "Както знаете, следим отблизо развитията в ДАНС и именно в този контекст искаме повече информация по тези случаи. Искаме да установим фактите - нека първо направим това, а после ще видим какви ще са следващите ни стъпки. Засега не мога да дам индикации дали докладът ще се занимава с тези въпроси - знаете обаче, че в тези документи винаги се занимаваме с дейността на ДАНС и този път също ще е така", допълни Марк Грей.

Бизнесът си изключи телефона   Чиновниците не пипат проектите, прехвърлят ги един на друг
Бизнесът си изключи телефона. Банкери, строители, предприемачи и ресторантьори спряха да контактуват през GSM-ите си. Това е резултатът от скандалите със СРС-та, които разтресоха държавата.
"Не искам да говоря по телефона, а и няма с кого, никой вече не си вдига GSM-а", сподели известен предприемач. Бизнесменът коментира, че вчера сутринта държавата буквално е спряла да работи заради скандалите със стенограми от бръмбари. "Това не е нормална държава, не може да се работи така, инвеститорите бягат, хората се плашат и не искат да контактуват под страха, че някой ги следи без причина", коментира предприемачът. Ресторантьорите пък се оплакаха, че в заведенията им влизат хора, които искат да седят на тихо място, където могат да говорят на четири очи. "Преди началото на тези безобразни скандали бизнесът идваше, говореше, поръчваше и не се притесняваше от това кой влиза и излиза в заведението", коментира управителят на един от най-известните ресторанти у нас.
Банкери пък казаха, че хората от бранша им не си говорят, не защото се страхуват от това дали някой ги слуша, а защото работата в министерства, агенции и общини е спряла. "Никой не подписва никакви документи. Сроковете за проектите с пари от Брюксел изтичат, а шефовете на отдели, агенции и общини не смеят да направят нищо. Всеки прехвърля топката на другия, събира нужни и ненужни документи, но проектът не си движи по стълбичката нагоре", коментира фермер, който от 2 седмици очаква решение за проекта си.
Чиновниците в повечето ведомства у нас под сурдинка споделят, че цялата работа е спряла и всеки чака разрешение от шефа си да разпише каквото и да било. "Ситуацията е абсурдна, но най-лошото е, че заради този страх държавата губи много пари, за които после ще пита пак нас - чиновниците, които уж не сме си свършили работата навреме", коментира служителката от МВР.



Тагове:   бг реалност,


Гласувай:
7



1. hikari - бира с бръмбари
15.01.2011 07:39
Бира с бръмбари резтресе държавата. Поредна порция стенограми пусна в. "Галерия". Този път в тях има разговори на премиера Бойко Борисов с шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов. Пиронът е репликата на министър-председателя по адрес на консултанта на пивоварна "Леденика" Михаил Михов: "Там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам". Манипулация, отвърна Бойко.
Всичко започна с извънреден брифинг, даден от екипа на в. "Галерия". Зам. главният редактор Явор Дачков съобщи, че в четвъртък вечерта около 18 ч младеж го чакал пред редакцията и му дал флаш памет. Мъжът обяснил, че в устройството има скандални записи. Когато Дачков попитал откъде ги има, мъжът отговорил: "Лека вечер".
"Прожектирането" на разговорите стана точно когато премиерът Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов влизаха в Народното събрание за първия за годината парламентарен контрол. МВР шефът отказа да коментира и отсече: "Ще говоря само за Шенген".
"Това, което искат да ми се припише на мен, не е вярно. Колкото и да искате да защитите своите кармични братя, това да изкарат умрели хора да гласуват, да свалят държавния строй, а вие да ги подкрепяте, не ви прави чест. Има атака срещу нас, БСП е длъжна да участва", обърна се от трибуната Борисов към Сергей Станишев. Премиерът заяви, че ще коментира темата, след като излезе прокурорската проверка. Но даде да се разбере, че смята записа за манипулиран и знае от кого идват атаките срещу държавата.
"Алексей Петров е в тези неща той е много, много силен, много по-силен, отколкото си мислите", каза премиерът. Той съобщи, че предната вечер в 22 часа му се обадил Явор Дачков и "десет минути ме въртя да ми обяснява колко лоши са Цветанов и Дянков". Премиерът допълни, че от години не се е чувал с журналиста и не е нормално той да го търси в 22 ч. "Президентът ми се обади, не помня точно кога, да ми каже, че по неправомерен начин "Митниците" натискат въпросния Мишо Бирата, както вие го наричате.
цитирай
2. hikari - ...
15.01.2011 07:40
Той е председател на Федерацията по баскетбол. Надявам се президентът да не отрече. И казаното е събрано в приказките от този разговор", разкри Борисов. Той допълни, че е искал да се работи по закон и така са работили в митниците. Премиерът разкри, че не той, а административният съд в София е върнал обратно лиценза на "Леденика" на 7 юни 2009 г., след като ген. Ваньо Танов го е прекратил с решение на 8 февруари.
Докато Борисов говореше, депутати от опозицията шушукаха в кулоарите на парламента, че има още една стенограма - от разговор на Танов с Дянков. Привечер тя бе пусната в извънредно издание на "Галерия". В нея финансист - 1 нарежда да се атакува "Леденика" с репликата: "Бойко да подскочи".
Главният прокурор Борис Велчев да се запознае със записите и да уведоми дали са монтаж или истина, призова лидерът на ДСБ Иван Костов.
"Ако премиерът не даде ясно публично обяснение, достоен, демократичен и прозрачен отговор на въпросите, които си задава всеки човек, единственият изход е оставка - негова и на цялото правителство", отсече Сергей Станишев. Докато в парламента се караха, 50 души протестираха на жълтите павета срещу нерегламентираното подслушване. Те участват в гражданската инициатива на Яне Янев под наслов "Спри подслушването! Ти можеш".
Нов сценарий около "Тановгейт" пък описа по първи петли депутатът от СДС Йордан Бакалов в "Гореща точка" по ТВ7. Според него, шефът на митниците Ваньо Танов е бил подслушван по дело, което е в София, а не в страната, както се предполагаше и от СРС-тата са изготвени и веществени доказателства по това дело. "Всичко започва от София. София е столицата. Няма защо да се опитва да ги прехвърлят в провинцията", заяви Бакалов. Той описа обвинителя, който е разписал подслушването на Танов. "Човекът, който го даде, го повишиха и стана шеф на голям съд", обясни Бакалов, без да назове името на бившия вече шеф на Софийския градски съд Георги Колев, който вече е председател на Върховния административен съд.
цитирай
3. hikari - ...
15.01.2011 07:41
"Не мога да коментирам информация, която засяга класифицирана информация", отговори Георги Колев. Според синия депутат, в правителството има сериозна битка между двамата вицепремиери, в която Танов се оказа по средата.
цитирай
4. hikari - Пазят записите от СРС като злато
15.01.2011 07:44
Личен код издава кой слуша файловете, за агентите в ДАНС - разпечатки

Много тесен кръг от хора в МВР и ДАНС имат достъп до аудиофайловете от специални разузнавателни средства, а още по-малко - право да ги изнасят. Това разказаха експерти от спецслужбите . Записите от бръмбарите се пазят на специални носители в секретно помещение в дирекция "Оперативно техническо издирване" (ДОТО) към МВР. Достъпът до нея е само с пароли. А такива имат заявителите на бръмбари и операторите, които прослушват записите от тях. Второто ниво на защита е регистър на всеки влязъл в помещението, както и на всеки аудиозапис, който е слушан. Отделно всеки запис от бръмбар си има свой персонален код за достъп. Ако оперативният работник, който е заявил подслушването, поиска достъп до информация от СРС, тя му се дава на хартиен носител, а не на звуков файл.
В родното ФБР не боравят с аудиофайлове, а само с хартиен носител. Когато от ДАНС поръчат подслушване, то се осъществява от специалисти на МВР, а не от агенцията. Резултатът от подслушването се дава на ДАНС под формата на разпечатка. Тя не може да се копира и достъпът до нея се контролира строго. Единственият достъп до записите на агентите е чрез няколко компютъра. Там има акаунти със специални пароли. От тези компютри агентите могат само да слушат записите, но не и да ги копират.
Събраната с подслушване и филмиране информация, която не става за доказателства, се унищожава до 10 дни след прекратяване използването на СРС. Информацията се унищожава от тричленна комисия, а кой влиза в нея, решава шефът на структурата, поискала да използва СРС. След това се съставя протокол за заличаването на данните, който се пази заедно с искането и разрешението за бръмбари. Ако СРС се използват за доказателство в съда, те се предават на съдията, който е разписал разрешението за тях, и на прокурора по делото.
цитирай
5. hikari - Янев иска оставката на Борисов
15.01.2011 07:45
На извънредно заседание на политическия съвет на РЗС реши да започне масирана общонационална кампания за спешно отстраняване на премиера Бойко Борисов. "Искаме незабавно оставката му. Той не се държи като министър-председател, а като тартор на силова групировка. След като излязоха една малка част от неговите записи, стана ясно, че именно той е дирижирал процеса по всички възможни корупционни схеми, свързани с висшите етажи на властта", коментира лидерът на партията.
Яне Янев бе възмутен и от това, че ДАНС се занимава с подписката на РЗС за свикване на Велико Народно събрание и нова конституция. Той попита как без прокурорско разрешение агенти на ДАНС са влезнали в 750 български семейства и след това обясни, че отговорът на Цветлин Йовчев е бил, че му е било разпоредено от Цецка Цачева. "Няма 80 мъртви души в списъците, а само 3", категоричен бе Янев. Атанас Семов пък определи като пряка политическа репресия акцията на ДАНС срещу 1800 души, които са се разписали. От партията твърдят, че служители на ДАНС са оказвали натиск върху граждани да се откажат от подписите си.
По-късно РЗС пусна и аудиозапис от разговора на съпредседателя на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова с шефа на митниците Ваньо Танов. По думите на Янев тя го е натискала да назначава неин човек като митнически шеф в Лом. "Това момче не може да си обуе гащите. Ма честно ти казвам, ма честно ти казвам", обяснява Ваньо Танов на Фидосова. "Тя се държи като ломска циганка на сватба. Там казват - аз давам един кон, аз давам каруца - а накрая никой нищо не дава", коментира разговора Яне Янев.
цитирай
6. hikari - засегнатите
15.01.2011 07:54
ЗАСЕГНАТИТЕ

Всичко е казано ясно
Позиция на прессекретариата на президента
В изнесените разговори всичко е казано ясно. Те говорят сами по себе си.

Разговорът ми с Танов е автентичен
Антоний Странджев, бивш зам.-шеф на Агенция "Митници"
Ясно си спомням, че съм водил подобен разговор с Ваньо Танов. Стоя зад всичко, което съм казал и написал до момента.

Не съм искал съдействие
Михаил Михов, консултант на "Леденика"
В медиите излизат някакви записи, някакви стенограми. Аз не зная дали те са достоверни или не са. Нямам никакво пряко участие в това, което е написано или излязло в публичното пространство. Там пише за някакъв Мишо Бирата. Аз се казвам Михаил Михов и никога не съм молил премиера за каквото и да е било съдействие. И това е видно, защото лицензът на "Леденика" бе отнет, а делата продължиха 4 месеца. И тази сага завърши с решение на съда. Фирмата е ощетена от всички тези действия, а не обратното. А всички тези думи не съм ги казвал аз и не са излезли от моята уста пред който и да е било. Не може да се интерпретират някакви думи, които не съм казал. Ако бях записан някъде и аз съм ги казал, мога да кажа "да" или "не". Може и да съм споделил с президента, да съм казал, но специална среща за подкрепа не съм правил. Да, сигурно съм споделил. Може и с патриарха да съм споделил, ако е бил там.
цитирай
7. hikari - ПОЛИТИЦИТЕ
15.01.2011 07:56
Да спрем подслушването, за да станем правова държава
Яне Янев, лидер на РЗС
Нашата акция "Спри подслушването. Ти можеш!" е общонационална гражданска кампания, която цели България да се нормализира и да се превърне в правова държава.
Не случайно Атанас Семов, който е един от най-ерудираните преподаватели по европейско право, каза, че съществува възможност срещу България да бъде задействана процедура за политическа санкция. Ако това се случи, можем да станем единствената страна членка на Европейския съюз, която само формално да е член, без да участва във взимането на решения. Затова ние считаме, че Бойко Борисов трябва да подаде оставка. Ако не - може да се срине държавата. Защото ще излезе на бял свят какви пари са се раздавали по проектите, как са се правили търговете за лотовете на магистралите.
Прокуратурата да каже дали е монтаж
Иван Костов, лидер на ДСБ
Главна прокуратура веднага да изземе записа, за който се твърди, че е между премиера Бойко Борисов и директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов, и в най-кратък срок да се произнесе дали е автентичен. С голямо притеснение се запознахме от Синята коалиция с извадка от въпросния разговор. Ние отправяме призив Главна прокуратура веднага да изземе записа и в много кратък срок да направи изявление това автентичен запис ли е или е монтаж. Искаме да чуем истината, каквато е тя.
Трябва ясен отговор
Сергей Станишев, лидер на БСП
Правителството трябва да даде оставка, ако не даде ясен отговор за всичко това, което се случва в публичното пространство. В началото на този парламентарен сезон посочих, че влизаме в управленска криза - спадът в приходите - това може да се преодолява с политическа воля и управленски решения. Станахме свидетели на поредица от скандали, генерирани от управляващата партия - Калина Илиева, разгласяване на СРС-та в нарушение на закона. От началото на годината цялото общество се тресе от това, което се случва в публичното пространство - изнесените разговори на шефа на митниците сс български министри, с депутати. Единственият почтен изход е да се даде разумно обяснение.
цитирай
8. hikari - обществениците
15.01.2011 08:01
Да не се злоупотребява
Ген.Стоян Тонев, шеф на ВМА-София
Не се притеснявам, че ме подслушват, няма какво толкова да чуят! Още през 2004 година съм подписал декларация, че съм съгласен телефонът ми да бъде подслушван. Освен мен още 8 човека, с които работя, дадоха съгласието си. Това бе необходимо, тъй като работата ни е свързана с много секретна информация. Не се притеснявам и за личния си телефон, дори и него да подслушват. Няма какво толкова да се чуе оттам. Няма лошо в подслушването, но с него не трябва да се злоупотребява. То трябва да е поискано от съответните органи, а не да бъде самоцел.

Започвам да се страхувам
Богдана Карадочева, певица
Започвам да се страхувам от този ужас, в който живеем. Става като по комунистическо време, когато си казвахме - "Този разговор не е за телефон". Въпреки това не се притеснявам да говоря и не мисля, че мен ме слушат. Не съм достатъчно интересна, от мен не може да се чуе друг разговор, освен за музика, за рецепти или за това как са приятелите ми.

Политиката стана шоубизнес
Мери от "Мери Бойс Бенд"
Тези провокации излизат в момент, в който трябва да отклони общественото мнение от по-важни проблеми. Правят се реформи в културата, здравеопазването, образованието - най-важните неща за една държава. Аз съм работила в студио дълги години и знам, че там чудеса не могат да се направят. Отделни фрази да се извадят от контекста, да, но цял разговор не може да се изфабрикува. В България политиката все повече заприличва на шоубизнес. И политиците ни правят политика с прийомите на шоубизнеса.
цитирай
9. hikari - ..
15.01.2011 08:02
Секира за тайните служби
Андрей Слабаков, режисьор
Вече започвам да си мисля, че им плащат малки заплати на тези от ДАНС. Всеки ден изтича някаква информация. Бих уволнил всички тях.
Спокойно могат да сменят пощенските кутии с хладилник - отваряш го, а там всеки ден те чака прясна порция разработки на тайните служби. Техните разпечатки станаха като ежедневник.
Не ми пука дали ме подслушват, защото винаги говоря това, което мисля.

Стягам СРС кючек
Иван Динев - Устата, певец
Покрай всичкото това, започнах да обмислям идеята с моя оркестър - "Уши, нос и гърло" да направим песен със заглавие "Телефон регетон" (СРС кючек). Шегата настрана - всичко това, което ни залива от новините, не е нещо, което да е хубаво, с което да се гордеем. Напротив, тези постоянни сеири пред обществото издават слабост и безсилие не само на управляващите, но и на цялата политическа класа.
цитирай
10. анонимен - ХАЙДЕ ГЛУПОСТИ.....ПОДСЛУШВАНЕТО ,НЕ Е ОТ ВЧЕРА...!!!
15.01.2011 10:38
ПО-РАНО ,ТОВА СЕ ПРАВЕШЕ ОТ ДС И МВР---СЕГА СЕ ПРАВИ ОТ ВСИЧКИ!
ТОВА ВИ Е ЗАЛЕГНАЛО В "НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА"----ВИНАГИ ,СТАВАЩОТО У КОМШИЯТА Е ПО-ИНТЕРЕСНО...!
КЪВТО, НАРОДА----ТАКАВА И ПОЛИТИКАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!

ДОБРО ,УТРО НА ...СЪБУДИЛИТЕ СЕ!
цитирай
11. анонимен - НАЛИ, ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ИСКАТ, ЗАПИСИТЕ...???
15.01.2011 10:41
...АМИ ПРАТЕТЕ ГИ ЗА ПРОВЕРКА ЗА "АВТЕНТИЧНОСТ"!
АКО ВИ СТИСКА ,РАЗБИРА СЕ....!

ТЪКМО ИСТИНАТА ЩЕ ЛЪСНЕ С ПЪЛНА СИЛА.....!!!!
цитирай
12. hikari - Минчо Спасов: В скандала със записите Дянков е добрият, да замести Борисов
16.01.2011 06:16
В скандала с разпространените записи на телефонни разговори между шефа на митниците Ваньо Танов с премиера Бойко Борисов, министри и депутати, вицепремиерът Симеон Дянков се оказа положителният герой. Именно той трябва да заеме премиерския пост, ако се окаже, че записите са истински и Борисов бъде отстранен от прокуратурата. Тази тема разви в предаването "Седмицата" на радио "Дарик" бившият депутат от НДСВ и председател на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в 40-тото Народно събрание Минчо Спасов.

"В цялата тази работа излезе един положителен герой и това за изненада може би на всички е финансовият министър Дянков, когото не всички хора обичат," каза Спасов. По думите му от записите излиза, че той, а може би частично Танов и междувременно отстраненият му заместник Антоний Странджев са си вършили работата. "И искам да поздравя от този микрофон г-н Дянков за неговата позиция, която понякога е била, както виждаме, и въпреки, и против премиера", посочи Спасов.

Бившият шеф на вътрешната комисия в Народното събрание прогнозира, че "тази личност тепърва ще играе по-значима роля поне в близката ни политическа съдба, защото ако, не дай боже, се установи, че гласът от тези записи е на премиера, ако прокуратурата го отстрани от длъжност, тогава вицепремиерът, който трябва да застъпи, трябва да бъде Симеон Дянков".

С уговорката, че като юрист и либерал уважава презумпцията за невиновност на Борисов, той повтори позицията на НДСВ, че прокуратурата трябва да го разследва и допусна, че евентуално нарушение може да се съдържа в чл. 143 от Наказателния кодекс, който "говори за злоупотреба с власт".
цитирай
13. hikari - ха
16.01.2011 06:25
Просто не мога да се начудя на акъла на хора които говорат колко готини били Дянков, Плевнелиев, Кристалина или някой друг.
Всички трябва да са наясно,че упражняването на властта не е проста работа и не се дава по симпатия. Мощни олигархични кръгове произхождащи от средите на бившата БКП и техните най-верни слуги от ДС подреждат фигурите във властта.След като се очерта провала на тройната коалиция, на народа беше сервиран проекта Бойко Борисов - представител на Т.Живковския клан,един от лидерите на който е Валентин Златев - троянски кон и еничер на Русия в България, около когото се формира банково-медийният пул "Глобална България", покрепящ похода към властта на асистента от школата на ДС в Симеоново, който за целта предвидливо беше
лансиран в екипа на С.Сакскобурготски. Или още има наивници коти си мислят,че Царят навремето е провел конкурс за охранителна фирма, а всъщнот е нямал избор за да не се е довери на кукловодите от ДС които го доведоха на власт.

Хора като изброените по-горе, просто са статисти.Тяхната роля е да играят единствено роляата на бушони във властта, а ако успеят да помогнат да се задържи по-дълго,добре дошло. Властта не конкурс са " мис" или "мистър".Особено в България, където тя осигурява най-прекия път към материален просперитет. Нима в правителството на НДСВ, нямаше симпотични и умни хора? Един Д.Вълчев например?
Някой да си спомня вече за тях?
Властта се дава на проверени хора, на които може да се разчита,че ще се грижат за интересите на бившата партийна номенклатура, превърнала се в настояща олигархия на страната ни.Всички други са просто аксесоари.
Чудя се как може да има наивници които си мислят,че Бойко ще си стои кротко в Банкя и ще си цъка тенисче,Цецко ще си подслушва кротко телефончетата ни, а Кристалина и Дянков гордо ще ръководят България по светлия европейски друм!
А сигурни ли сте ,че утре ще продължавате да хорасвате безспорно лъчезарния Плевнелиев,ако от някое СРС не изскочи например някоя история,
цитирай
14. hikari - ...
16.01.2011 06:27
ако от някое СРС не изскочи например някоя история,как лансира някоя близка до премиера,пътно-строителна фирма?
цитирай
15. hikari - moon74
16.01.2011 06:30
Ако премиерът бъде отстранен, което ще е радост за старостта ми, парламентът ще реши кой да го замени. Не смесвайте нещата с президентската институция. Кой е добър или лош човек решава Господ, ако го има. Кой е добър или лош министър решава премиерът, който ги предлага. Кой е добър или лош премиер решава мнозинството в парламента. Кое е добро или лошо мнозинство в парламента, решава народът. Ако няма народ, винаги се явява електорално население, което се пъне да прави държава.
цитирай
16. hikari - latch059
16.01.2011 06:34
...
и допусна, че евентуално нарушение може да се съдържа в чл. 143 от Наказателния кодекс, който "говори за злоупотреба с власт".
Може да е налице и достатъчно основание за привличане към наказателна отговорност в извършено престъпление по чл. 269, ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 НК. Изпълнителното деяние по чл. 269, ал. 1 НК се изразява в употреба на принуда под формата на сила или заплашване с противозаконна цел - орган на властта да извърши или да пропусне да извърши нещо по служба. В конкретния случай обвинението е за използване на заплашване чрез думи, т. е. за вербално психическо въздействие върху обекта на престъплението, което да застрашава правнозащитимата му сфера. А чл. 258, ал. 2 във вр. с ал. 1 НК ...? Изпълнителното деяние на престъплението по чл. 282 НК се осъществява чрез нарушаване, респективно неизпълнение, на служебни задължения, което предполага: за първото, деецът да извършва дейност, несъобразена с установените изисквания за заеманата длъжност - действие в нарушение на службата, а за второто, да не предприема действия, свързани с изискванията на службата - бездействие по служба. И при двете форми на изпълнително деяние е нужно да се установят конкретни служебни задължения и те да имат адресат - длъжностното лице, субект на престъплението по чл. 282 НК. Разпоредбата на чл. 282 НК предвижда общ състав на длъжностно престъпление и намира приложение тогава, когато няма специален състав. Изпълнителното деяние се изразява в нарушение или неизпълнение на служебните задължения или превишаване на властта или правата. От субективна страна съставът на престъплението по служба се характеризира с два признака: а/ пряк умисъл; б/ специална цел. За това престъпление е типична специалната цел, която длъжностното лице преследва - да набави за себе си или за другиго облага или причини другиму вреда.
цитирай
17. hikari - latch059
16.01.2011 06:39
До коментар] от "moon74":...решава Господ, ако го има. Според описанието дадено на Антихриста той може да бъде идентифициран с "moon74".
А в Евангелито пише „Защото такива са лъжеапостоли, измамни работници, които се преправят на Христови апостоли. И това не е чудно, защото сам сатаната се преправя на светъл ангел.Така че не е голямо нещо, ако и неговите служители-"moon74" се преправят на служители на правдата” (2 послание до Коринтяните 11:13-15).
В християнската есхатология антихрист означава човек, същество или образ на човек, който е въплъщение на злото и действа като противник на Иисус Христос.
цитирай
18. hikari - bgkurshum
16.01.2011 06:42
"По думите му от записите излиза, че той (Дянков), а може би частично Танов и междувременно отстраненият му заместник Антоний Странджев са си вършили работата."

Каква работа по-точно са си свършили?
" .... защото сега като напишем акта и той посмъртно никога няма да си върне лиценза.(Танов към Дянков)"
Да не би да са го написали този акт? Защото след 3 месеца Бирата си връща лиценза. Или по скоро са свършили другата работа, за която са се "договаряли".
Нашият НК не отменя престъпленията по служба ако шефът ги е наредил.
цитирай
19. hikari - sorens
16.01.2011 06:51
Дянков е мекере. Той се отчита на световната банка. Работата му е да ни набута в хомота на световната банка. На Дянков му е през оная работа за България. Той ще си свърши работата тук и ще си се пребере в щатите, в банката - а банана ще е за нас
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4658971
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796