Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2012 05:58 - А ето и коментара на Кайги за сушито:)
Автор: hikari Категория: Рецепти   
Прочетен: 933 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2012 06:05


Сушито се прави 90 % от случайте от сурова риба. Това завитото във сушените водорасли /нори/ обикновено се прави за закуска или пакетирана храна за вкъщи /бенто/ и се продава във всеки хранителен магазин. То е с по приемлив за западняците вкус, докато истинското суши е трудно смилаема храна за опиталите за пръв път, но с времето се свиква. Това, което се прави в България никога не бих опитала. Първо, защото освен формата си едва ли има вкуса на истинското суши и второ, защото се съмнявам в качеството на използваните продукти.
Много харесвам китайската, корейската и тайландската кухня, но японската е съвсем друго измерение. Голяма част от вкусните японски ястия за взети от китайската и корейската кухня, дори има и от португалската кухня/темпура/. Интересен факт е, че японците започват да консумират месо едва в началото на 18 век. Ядат се предимно морски дарове, риба, кореноплодни и ориз естествено. Без сол, без мазнина или излишни подправки, в повечето случай сурови или полусурови. Трудно се свиква с тези вкусове. Но едно е сигурно, вида на японските ястия е съвършен, истинско изкуство.
http://www.asanoya.co.jp/english/images/dining/japanese_food.jpg

Оризовите сладки  се приготвят традиционно за Нова година. В един голям съд се слага ориза и вода и с нещо като чук се удря, докато стане на тесто.
http://www.wabei-mono.com/images/blog_images/post13/mochi_making.jpg
http://www.treehugger.com/noda-farm-nagoya-japan-rice.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/Making_mochi_ … _Usu_and_Kine.jpg

И няма нищо по хубаво от ледено студена японска бира след баня в онсен. 
http://www.canyons.jp/images/onsen.jpg

Пожелавам на всички да си купят Кикоман на японска земя.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4670544
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796