Постинг
29.04.2012 06:11 -
Изпробвани японски рецепти в България:)
Автор: hikari
Категория: Рецепти
Прочетен: 2239 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 29.04.2012 06:24
Прочетен: 2239 Коментари: 3 Гласове:
1
Последна промяна: 29.04.2012 06:24
Тsukimi udon Tsukimi (jap. 月見, "гледайки луната") е традиция, която съществува от над 300 г. При първото пълнолуние от започването на есента се празнува в Япония богатата реколта, като благодарят на Луната, поднасяйки й подаръци. Тези подаръци са малки пирамиди от Tsukimi-Dango, сезонни плодове или саке. Всички се събират и заедно с близки и приятели наблюдават луната. Tsukimi-Udon получава името заради яйцето, което е в средата на купата и символизира пълната луна, забулена от облаци. По принцип се сервира със сурово яйце, което трябва да е прясно. |
||||
|
но там вкусът е друг , не става като на нормален грил....
ето го тук моя в действие
, после порция
Дъската Уиджа - не правете това в къщи !...
Пърт - очарованието на Западна Австралия
Днес е рожденият ми ден...:)
Пърт - очарованието на Западна Австралия
Днес е рожденият ми ден...:)
Следващ постинг
Предишен постинг
Здравейте ето и една рецепта от мен която често приготвям в къщи
Панирани банани
Продукти
4 средно големи банана, 2 яйца, 100 мл прясно мляко, половин ч.ч. брашно, щипка захар, щипка сол, 60 г краве масло, пудра захар, карамел.
Приготвяне
Бананите се обелват и се нарязват на дълги парчета. От яйцата, брашното, млякото, солта и захарта се приготвя паста за паниране. Бананите се потапят в нея и се пържат от всички страни в предварително загрялото масло. След като се извадят от тигана, се поръсват с пудра захар и поливат с карамел.
цитирайПанирани банани
Продукти
4 средно големи банана, 2 яйца, 100 мл прясно мляко, половин ч.ч. брашно, щипка захар, щипка сол, 60 г краве масло, пудра захар, карамел.
Приготвяне
Бананите се обелват и се нарязват на дълги парчета. От яйцата, брашното, млякото, солта и захарта се приготвя паста за паниране. Бананите се потапят в нея и се пържат от всички страни в предварително загрялото масло. След като се извадят от тигана, се поръсват с пудра захар и поливат с карамел.
Маринована сьомга
* 400g филета от сьомга (с кожата)
* 1/2 ч.л. сол
* 200g гъби
* 4 зелени пиперки
* 1 лимон
За маринатата
* 2 ч.л. захар
* 4 ч.л. саке или бяло вино
* 2 ч.л. соев сос
* 6 ч.л. оризов оцет
Приготвяне:
1. Поръсете сьомгата със сол и я оставете за 5мин. да поеме
2. Нарежете гъбите и пиперките на малки парчеца.
3. Смесете продуктите за маринатата.
4. Подсушете филетата от сьомга и ги запечете на грил заедно със зеленчуците.
5. Преди да сервирате, потопете сьомгата и зеленчуците за 10 мин. в маринатата. В чинията, в която сервирате сложете малко от маринатата. Гарнирайте с резени лимон.
цитирай* 400g филета от сьомга (с кожата)
* 1/2 ч.л. сол
* 200g гъби
* 4 зелени пиперки
* 1 лимон
За маринатата
* 2 ч.л. захар
* 4 ч.л. саке или бяло вино
* 2 ч.л. соев сос
* 6 ч.л. оризов оцет
Приготвяне:
1. Поръсете сьомгата със сол и я оставете за 5мин. да поеме
2. Нарежете гъбите и пиперките на малки парчеца.
3. Смесете продуктите за маринатата.
4. Подсушете филетата от сьомга и ги запечете на грил заедно със зеленчуците.
5. Преди да сервирате, потопете сьомгата и зеленчуците за 10 мин. в маринатата. В чинията, в която сервирате сложете малко от маринатата. Гарнирайте с резени лимон.
Привет и от мен! Ще напиша една много вкусна и лесна рецепта. Тази рецепта я имам от една приятелка японка която беше в нашия град , но за съжаление тя си тръгна.
Рецептата:
няколко моркова
две глави червен лук
два-три картофа
коприва -300гр.
Панировка:
100 гр.брашно
150гр вода
1 яйце
Морковите,картофите се нарязват на ивички. Лукът се нарязва на колелца. След това ивичките моркови и картофи се смесват с лукът и към тях се прибавя почистена копривата. Прави се панировка от посочените продукти. След това всички смесени продукти се потапят в панировката и се слагат в предварително сгорещено олио. С една лъжица се гребва от сместа за да е по-лесно. Става много вкусно ястие.
цитирайРецептата:
няколко моркова
две глави червен лук
два-три картофа
коприва -300гр.
Панировка:
100 гр.брашно
150гр вода
1 яйце
Морковите,картофите се нарязват на ивички. Лукът се нарязва на колелца. След това ивичките моркови и картофи се смесват с лукът и към тях се прибавя почистена копривата. Прави се панировка от посочените продукти. След това всички смесени продукти се потапят в панировката и се слагат в предварително сгорещено олио. С една лъжица се гребва от сместа за да е по-лесно. Става много вкусно ястие.
Търсене
Блогрол
1. star relax
2. яко
3. пътя на любовта
4. incendium amor!
5. la femme desiree
6. incendium veritas!
7. bgnetsociety
8. desire
9. ортодокс уики
10. кладенецът,душа
11. у4илище за родители
12. науката - не търси под вола теле!
13. светът на розите
14. за православни християни
15. айкидо
16. попътен вятър
17. светлината
18. светлините на дълбокото
19. океанско житие
20. православни светци
21. sourteardrop
22. политически строфи
23. свят на омиротворение
24. st valentine
25. България
26. още книги за бойни изкуства
27. не обичай деградето!
28. духовна библиотека
29. владимир висоцки
30. тайната на златното цвете
2. яко
3. пътя на любовта
4. incendium amor!
5. la femme desiree
6. incendium veritas!
7. bgnetsociety
8. desire
9. ортодокс уики
10. кладенецът,душа
11. у4илище за родители
12. науката - не търси под вола теле!
13. светът на розите
14. за православни християни
15. айкидо
16. попътен вятър
17. светлината
18. светлините на дълбокото
19. океанско житие
20. православни светци
21. sourteardrop
22. политически строфи
23. свят на омиротворение
24. st valentine
25. България
26. още книги за бойни изкуства
27. не обичай деградето!
28. духовна библиотека
29. владимир висоцки
30. тайната на златното цвете