Постинг
29.04.2012 04:48 -
Още за японската кухня:)
Автор: hikari
Категория: Рецепти
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 29.04.2012 04:49
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 29.04.2012 04:49
А ето и отговорът за Мизото...
Японците наричат Мизо всичко, което е направено от ферментирала соева паста. НО Мизо може да бъде направено и от ориз и/или ечемик, към които се добавя сол, а после тази смес се оставя да ферментира за период от 6 до 36 месеца. В резултат на този процес се получава вкусна паста, чийто цвят варира от златист до червеникаво-кафяв или от тъмно кафяв до черен.
Мизо се използва най-вече, за да се придаде още по-характерен вкус на супите, но е чудесна добавка и към различни сосове, марини и дресинги. Има високо съдържание на протеини и витамини от група В. Мизото е нещо без което Азиатската кухня просто не може. А напоследък започва да придобива голяма популярност и на Запад. Комбинацията от мизо и ориз за Японците е нещо като месото с картофи за Европейците и Американците.
Печена сьомга с мизо на скара
Продукти:
2 филета от прясна сьомга
2 ч.л. мизо паста
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. олио
Приготвяне:
1. Предварително загрейте скарата и поставете хартия за печене върху самата решетка. Вземете лист хартия или кухненски къпри за еднократна употреба и с леки "потупвания" попийте водата от филетата сьомга. Овкусете с черния пипер и от двете страни на филетата, след което сложете много тънък слой мизо отгоре.
2. Внимателно сипете олиото върху вече загрятата хартия за печене. Сложете рибата на нея, като намазаната с мизо страна да е отгоре. Печете около 8 минути или докато най-тънката част от филето не стане "прозрачно"
Време за приготвяне: 10 минути
Време за печене: маь 10 минути
Съвет: Слоят мизо върху рибата трябва да е наистина не особено дебел. Прекаляването с мизо може да причини загуба на вкуса на самата сьомга.
Японците наричат Мизо всичко, което е направено от ферментирала соева паста. НО Мизо може да бъде направено и от ориз и/или ечемик, към които се добавя сол, а после тази смес се оставя да ферментира за период от 6 до 36 месеца. В резултат на този процес се получава вкусна паста, чийто цвят варира от златист до червеникаво-кафяв или от тъмно кафяв до черен.
Мизо се използва най-вече, за да се придаде още по-характерен вкус на супите, но е чудесна добавка и към различни сосове, марини и дресинги. Има високо съдържание на протеини и витамини от група В. Мизото е нещо без което Азиатската кухня просто не може. А напоследък започва да придобива голяма популярност и на Запад. Комбинацията от мизо и ориз за Японците е нещо като месото с картофи за Европейците и Американците.
Печена сьомга с мизо на скара
Продукти:
2 филета от прясна сьомга
2 ч.л. мизо паста
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. олио
Приготвяне:
1. Предварително загрейте скарата и поставете хартия за печене върху самата решетка. Вземете лист хартия или кухненски къпри за еднократна употреба и с леки "потупвания" попийте водата от филетата сьомга. Овкусете с черния пипер и от двете страни на филетата, след което сложете много тънък слой мизо отгоре.
2. Внимателно сипете олиото върху вече загрятата хартия за печене. Сложете рибата на нея, като намазаната с мизо страна да е отгоре. Печете около 8 минути или докато най-тънката част от филето не стане "прозрачно"
Време за приготвяне: 10 минути
Време за печене: маь 10 минути
Съвет: Слоят мизо върху рибата трябва да е наистина не особено дебел. Прекаляването с мизо може да причини загуба на вкуса на самата сьомга.
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. star relax
2. яко
3. пътя на любовта
4. incendium amor!
5. la femme desiree
6. incendium veritas!
7. bgnetsociety
8. desire
9. ортодокс уики
10. кладенецът,душа
11. у4илище за родители
12. науката - не търси под вола теле!
13. светът на розите
14. за православни християни
15. айкидо
16. попътен вятър
17. светлината
18. светлините на дълбокото
19. океанско житие
20. православни светци
21. sourteardrop
22. политически строфи
23. свят на омиротворение
24. st valentine
25. България
26. още книги за бойни изкуства
27. не обичай деградето!
28. духовна библиотека
29. владимир висоцки
30. тайната на златното цвете
2. яко
3. пътя на любовта
4. incendium amor!
5. la femme desiree
6. incendium veritas!
7. bgnetsociety
8. desire
9. ортодокс уики
10. кладенецът,душа
11. у4илище за родители
12. науката - не търси под вола теле!
13. светът на розите
14. за православни християни
15. айкидо
16. попътен вятър
17. светлината
18. светлините на дълбокото
19. океанско житие
20. православни светци
21. sourteardrop
22. политически строфи
23. свят на омиротворение
24. st valentine
25. България
26. още книги за бойни изкуства
27. не обичай деградето!
28. духовна библиотека
29. владимир висоцки
30. тайната на златното цвете