Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2012 04:48 - Още за японската кухня:)
Автор: hikari Категория: Рецепти   
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2012 04:49


А ето и отговорът за Мизото...

Японците наричат Мизо всичко, което е направено от ферментирала соева паста. НО Мизо може да бъде направено и от ориз и/или ечемик, към които се добавя сол, а после тази смес се оставя да ферментира за период от 6 до 36 месеца. В резултат на този процес се получава вкусна паста, чийто цвят варира от златист до червеникаво-кафяв или от тъмно кафяв до черен.

image

Мизо се използва най-вече, за да се придаде още по-характерен вкус на супите, но е чудесна добавка и към различни сосове, марини и дресинги. Има високо съдържание на протеини и витамини от група В. Мизото е нещо без което Азиатската кухня просто не може. А напоследък започва да придобива голяма популярност и на Запад. Комбинацията от мизо и ориз за Японците е нещо като месото с картофи за Европейците и Американците.

Печена сьомга с мизо на скара

Продукти:                                                                     
2 филета от прясна сьомга
2 ч.л. мизо паста
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. олио

Приготвяне:
1. Предварително загрейте скарата и поставете хартия за печене върху самата решетка. Вземете лист хартия или кухненски къпри за еднократна употреба и с леки "потупвания" попийте водата от филетата сьомга. Овкусете с черния пипер и от двете страни на филетата, след което сложете много тънък слой мизо отгоре.
2. Внимателно сипете олиото върху вече загрятата хартия за печене. Сложете рибата на нея, като намазаната с мизо страна да е отгоре. Печете около 8 минути или докато най-тънката част от филето не стане "прозрачно"

Време за приготвяне: 10 минути
Време за печене: маь 10 минути

Съвет: Слоят мизо върху рибата трябва да е наистина не особено дебел. Прекаляването с мизо може да причини загуба на вкуса на самата сьомга.

image




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4658776
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796