Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2009 10:42 - гений или подсъзнателен разум
Автор: hikari Категория: Технологии   
Прочетен: 1353 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.03.2009 16:56


техниката "Отприщване на подсъзнателният поток"

Групата се разделя на двойки   и един свлед друг всеки трябва да описва на партньора си,  на глас и със затворени очи, всички зрителни образи, които се пораждат в съзнанието му.
По време на отприщването на образния поток е от същностно значение съответният човек да описва на глас буквално всеки образ, който се породи в ума му, независимо колко смътен, банален или странен му се струва.

"Все казвах на партньора ми, че още нищо не виждам - и се опитвах да извикам в съзнанието си някакъв друг, по смислен образ. Но той настояваше да започна да му описвам каквото и да било - балончета, чертички, все едно какво. И тогава заговорих за тази стара гума, дето не ми излизаше от ума."
Докато описвал гумата на партньора си , Бо изведнъж се стреснал - та той бил виждал същата гума и наживо! Ами да, това била задната дясна гума на колата на годеницата му. Защо обаче този образ изпъквал в съзнанието му именно сега, толкова ярко и натрапчиво?

Обзе ме ужасно тревожно чувство, че нещо не е наред с цялата тази работа- извиних се, изхвърчах от залата и се хвърлих на телефона, за да позвъня на годеницата си, нея я нямаше. хванах баща й и той отиде да провери, какво й има на гумата. оказа се че отстрани е толкова силно протрита и нацепена, че всеки миг може да се спука."
А ако тази гума се беше спукала на магистралата, при сто километра в час, който и да е бил в колата е щял повече от сигурно да загине. Така посланието, което подсъзнането на Бо му отправило, вероятно спасило годеницата му от сигурна смърт.

Цитатът е от Уин Уенджър и Ричард По  - Нова ера в интелекта, Факторът Айнщайн



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4658961
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796