Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2012 18:57 - Ирисът и самоотравянето
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.08.2012 18:58


* Замърсяването на дебелото черво води до интоксикация на целия организъм и е първопричина за болестите на цивилизацията

* В кои органи най-напред се отлагат и натрупват токсините?

Причините за самоотравянето на организма или на част от него най-често са отровите, образувани в червата. И тъй като бариерата между чревното съдържание и кръвоносните, лимфните съдове е много фина, всяка най-малка тяхна промяна в структурата и функцията води до преминаване на отровните вещества в тялото.

В ириса на окото чревната зона заема доста голяма площ. От практиката можем да кажем, че почти няма човек, при който в по-голяма или в по-малка степен да не се открие самоотравяне, произтичащо от стомашно чревния тракт. И това не е случайно. Щом е налице заболяване, вероятността за самоотравяне на организма е почти 100-процентов.

Кои са най-честите източници за това самоотравяне?

Това са вредните хранителни навици, обездвижването, умората, спадането на напречното дебело черво, запекът, употребата на лекарства, замърсена околна среда и пр.
При не малък брой хора се наблюдава специфично оцветяване на ириса в зоната на стомашно-чревния тракт, което носи важна информация на лекаря природолечител. Важно е да се отбележи, че токсините най-напред достигат и се отлагат в онези органи, които имат наследствени предразположения към едно или друго заболяване.

Знаците в чревната област са винаги свързани с ирисовите знаци в съседните органи, както са представени в ирисовите карти. Ирисът на окото дава възможност на лекаря природолечител да види директно връзката между токсичен участък от червата и увреден орган, който анатомично може да бъде отдалечен от чревния тракт. Неговото засягане става по нервно-рефлекторен механизъм.

Самоотравянето има различни симптоми и е първопричина

на повечето от най-разпространените заболявания: главоболие, артрит, неврози, световъртеж, ангини, стенокардия, бронхиална астма, алергии, различни възпалителни процеси, кожни заболявания, доброкачествени и злокачествени тумори и пр. Това на практика означава, че всяко лечение, особено на хроническите, трябва да започне с очистването на организма и най-вече – на дебелото черво с подходящи според случая средства. В това отношение с практиката йога е натрупан огромен опит.

В заключение нека подчертаем, че всяко очистване на дебелото черво води до саморегулация на организма, до неговото подобрение и дава прекрасни резултати. Лекувайки първопричината за дадено заболяване, а не неговите симптоми, стотици и хиляди хора са се излекували от многогодишни и трудни за лечение болести с прости средства.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4665788
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796