Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2010 08:16 - WikiLeaks подхвана и папата
Автор: hikari Категория: Новини   
Прочетен: 633 Коментари: 1 Гласове:
1



Скандалният сайт WikiLeaks разпространи компрометиращи документи и за папа Бенедикт XVI, пише в днешния си брой вестник "Гардиън". Според изданието главата на римокатолическата църква искал мюсюлманска Турция да остане извън Европейския съюз.

Това ставало ясно от секретни доскоро телеграми, пратени от американското посолство в Светия престол. През 2004 г. кардинал Рацингер е казал, че не бива да се позволи една мюсюлманска държава да се присъедини към ЕС, макар че по онова време Ватикана официално е бил неутрален по въпроса.
 
Американски дипломат е отбелязал, че Рацингер "ясно разбира, че ако се позволи в ЕС да влезе мюсюлманска държава, това още повече ще отслаби тезата му за християнските корени на Европа". И.д. външният министър на Ватикана Пиетро Паролин е заявил пред американски дипломати, че коментарите на Рацингер са по-скоро негово собствено мнение, а не на Ватикана.
 
Освен това дипломати на Ватикана лобирали срещу венецуелския президент Уго Чавес и настоявали формулировката за "християнските корени" на Европа да влезе в европейската конституция.
 
От предоставените от WikiLeaks телеграми става също така ясно, че Витикана е помогнал за освобождаването на 15 британски военни моряци, задържани през март 1997 г. от Иран в негови териториални води.



Гласувай:
1



1. анонимен - Wikileaks с разкрития за налагането на ГМО на Европа
29.12.2010 02:40
Писма на американския посланик в Париж хвърлят светлина върху въпроса

Wikileaks с разкрития за налагането на ГМО на Европа

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Публикувани в Wikileaks американски дипломатически писма говорят за конспирация на САЩ за налагането на генномодифицирани организми (ГМО) на европейските държави, пише naturalnews.com.

Документите разкриват думите на американския посланик във Франция Крейг Стейпълтън, който изразява гнева си от идеята Франция да гласува екологичен закон, който би затруднил експанзията на ГМО:

„Европа се движи назад, не напред по този въпрос, а Франция играе водеща роля, заедно с Австрия, Италия и дори Комисията (Европейската)... Ако поемем по линията на репресивни мерки ще дадем да се разбере, че настоящият път реално ще навреди на интересите на ЕС и може да засили европейските гласове в защита на биотехнологиите.“

Стайпълтън казва и нещо друго, което заслужава внимание.

„Екипът ни в Париж препоръчва да калибрираме списък с цел отмъщение, който ще причини известно страдание в целия ЕС, дотолкова, доколкото това е колективна отговорност, но който се фокусира отчасти върху най-сериозните виновници. Списъкът трябва да е умерен и да бъде устойчив за дълго време, защото не можем да очакваме бърза победа.“

На базата на тези писма naturalnews.com прави извода, че конспирацията за налагане на интересите на компаниите производителки на генномодифицирани организми е факт.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4658883
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796