Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2012 01:38 - Махат тавана от €180 000 за лечение на деца
Автор: hikari Категория: Новини   
Прочетен: 526 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.03.2012 01:56


Лимитът от 180 000 евро, с който трябва да се съобразява Фондът за лечение на деца в чужбина, да отпадне. За предприемането на стъпката се обяви лично премиерът Бойко Борисов. По думите му друга възможност е структурата да бъде изцяло премахната. Междувременно тя одобри лечението на още 34 деца.
Още днес ще се разпоредя по тази тема да се промени законът - или да се премахне фондът като цяло, или да падне таванът
3,5 милиарда са дадени за здравеопазването. За 2 милиона или 3 милиона деца умират, родители протестират, ужас настава в държавата, заяви пред bTV вчера министър-председателят.
Той напомни, че шефът на фонда се назначава от Министерството на здравеопазването, а всички 22-ма членове, които са главно лекари - от Министерския съвет. Те решават колко пари на кого да дават. Аз подкрепям промяна в закона, така че тези плащания да отидат в здравната каса, коментира Борисов. Той поясни, че министърът е предложил създаването на такъв фонд тъй като премиерът не може да разбира от всичко, включително и медицина и лечение на деца. С това си недобро според Борисов решение Стефан Константинов още веднъж го ядосал и разклатил стола си. Той ще си отиде, ако не влезе в час, увери лидерът на ГЕРБ, според когото Константинов върви след събитията и „чака друг да вади горещите картофи”.В края на миналата седмица Борисов даде джокер, че ако се стигне до рокада, този път постът ще заеме човек от ГЕРБ, при това от тежката артилерия на партията. Той напомни обаче, че все пак е дал срок на Константинов да докаже, че не е проспал времето, откакто е начело на министерството. Изказването на Борисов дойде ден след като депутати от мнозинството се оплакаха от комуникацията си с министъра. Законотворците оценяват най-слабо работата тъкмо на Константинов. Самият Борисов също постави най-слаба оценка на здравния министър вчера.
Този път депутатите са по-хитри и не ме оценяват мен. Министрите пък се страхуват от мен и това е нормално, констатира премиерът. Той допълни, че това е добре, защото министрите не правят бели. ГЕРБ дойде на власт с желанието да бъдем различни и да бъдем морални. Като не можем да сме, ставаме едни от всички. А ние държим на принципите си. Така че не виждам нищо лошо в това министрите да имат не страх, а респект – това е думата, и да знаят, че ако правят нарушения, ще стане лошо за тях, обобщи Борисов.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4658583
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796