Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2010 07:28 - Плановете на църква в САЩ да гори копия от Корана срещнаха силен обществен отпор
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 1307 Коментари: 3 Гласове:
1



image Пастор Тери Джоунс
Религиозни лидери осъдиха "антиислямската истерия" в САЩ, и по-конкретно намеренията на църква в щата Флорида да изгори копия от свещения за мюсюлманите Коран на 11 септември, годишнината от атентатите срещу Световния търговски център, предаде "Ройтерс".
Християнски, ислямски и еврейски духовни водачи осъдиха и "крайния фанатизъм" срещу мюсюлманите в САЩ, който се разрази след обявяването на планове за строеж на джамия в Ню Йорк, близо до мястото, където се издигаха кулите близнаци на Световния търговски център.

Пастор Тери Джоунс, който оглавява малката независима църква във Флорида и който обяви плановете си да изгори Корана, казва, че иска да "представи исляма като жестока и репресивна религия".
image

Намеренията на пастор Джоунс вече предизвикаха протести в афганистанската столица Кабул. Стотици афганистанци, предимно студенти от религиозни училища, се събраха пред джамията "Милад ул Наби" и скандираха "смърт за Америка".

Ген. Дейвид Петреъс, командващият на международните войски в Афганистан, заяви в изявление, че изгарянето на Корана може да застраши живота на войниците и да попречи на цялостните усили за стабилизиране на ситуацията в Афганистан.

"Именно до такъв вид действия прибягват талибаните, които могат да причинят значителни проблеми не само тук, но и навсякъде по света, където сме свързани с ислямска общност", пише още в изявлението на ген. Петреъс.

Администрацията на президента Барак Обама заяви, че осъжда планираното изгаряне на Корана, а говорителят на държавния департамент Филип Краули определи намерението като "неамериканско".

Плановете на пастор Джоунс бяха осъдени и от държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън, и от генералния секретар на НАТО Андрес Фог Расмусен.



Гласувай:
1



1. lambo - Корана е фашистка книга и трябва да бъде изгорен
10.09.2010 22:05
Но причината е в страшната наглост на оня рязан манго - Барак Хюсеин,
да строи 13-етажна джамия в прослава на ислямските убийци,
върху костите на техните невинни жертви
цитирай
2. hikari - до Ламбо:
11.09.2010 07:07
Ти изобщо някога прочел ли си и един ред от Корана?
Не бива да говорим наизуст за неща, които не познаваме. Фашистите, както и комунистите са специалисти по горенето на книги. Неуважението на другия винаги води до неуважение и на себе си. Горенето на никого няма да върне близките. Не пътя на злобата и омразата трябва да следва това човечество ако иска да оцелее а пътя на любовта. Колкото до решението да се строи джамия на лобното място - да, и аз смятам, че идеята е идиотска. На това място трябва да построят мемориал и параклис, така че хората никога да не забравят какво води фанатизма след себе си...
цитирай
3. dolsineq - С изгарянето на Корана само ще се ...
12.09.2010 15:50
С изгарянето на Корана само ще се подкладе огънят на омразата, а джамията до рухналите кули е още по-малко подходяща в случая.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4665632
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796