Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2009 12:35 - предизвикателство към авторитета на родителя
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 628 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 05.08.2009 12:58


Въпросът за уважението е необходим и за да насочи родителя, когато той трябва изтълкува дадено поведение. Първото което трябва да решим е дали дадена постъпка е открито предизвикателство към авторитета ни на родител, към водещата ни роля на майка или баща. Видът наказателно действие, което ще предприемем, трябва да се определя тъкмо от тази преценка.

Цитирам настоящето мнение като част от лична  кореспонденция, която водя в рубриката "У4илище за родители" от няколко дни. Става ясно, темата е щекотлива. Конкретният случай е свързан с насилие над родителя от страна на детето му. Стигнахме до въпроса кога родителят има право да наказва детето си и как. Мисля, че от това ще се получи интересна дискусия и го предлагам на вниманието Ви.



Гласувай:
1



1. анонимен - Няма по-добро от позитивното отношение на разбиране
05.08.2009 13:56
Няма по-добър и по-бърз начин да помогнем на детето си да преодолее своята словесна невъздържаност. Когато родителите напълно осъзнаят, че понякога тяхното дете се чувства гневно и съкрушено, ще бъдат в състояние да сведат до минимум тези инциденти. Щом детето се отърве от тази враждебност, желанието му да разрушава изчезва, и инстинктивните чувства на любов и привързаност имат шанса да се появят и по-нататък да се градят. Когато детето порасне, родителите ясно трябва да му покажат, че от него се очаква да надрасне дръзкото си отношение към тях. Но тази политика изисква широк поглед и доста хладнокръвие, особено когато приятели и роднини изказват несъгласие и ви предупреждават че възпитавате нахалник.
цитирай
2. hikari - ако вашите приятели и роднини ви казват че възпитавате
05.08.2009 14:27
нахалник, то най-вероятно ще се окажат прави! Против съм да се насърчават родителите да стоят пасивно, докато детето се формира и лесно може да се научи на уважение към авторитета. Какво означава едно дете да има силна воля? Глупаво е да се очаква че децата ни ще изградят мили и любящи отношения с нас, ако ние допускаме и насърчаваме гневните им и емоционални изблици в детските години. Цялото това позитивно отношение на разбиране според мен е абдикиране от функцията си на родител. Единственият резултат от такава инфантилност може да бъде гняв и безсилие в отговор на предизвикателното детско поведение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4673511
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796