Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2009 16:20 - седмата заповед : не прелюбодействай!
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 1523 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 31.08.2009 16:28


Знам, че е малко странно, че продължавам с постингите за Десетте божи заповеди от средата - нормалното е да се следва редът, в който те са ни изписани от Самият Бог. Още повече, че първите четири регулират взаимоотношенията между Бога и хората; от петата до седмата - отношенията между хората; от осмата до десетата  - се регулират отношенията на хората към общественият ред.
Защо от седмата?
Защото с нея Бог цели да запази целостта и светостта на брака и семейството. Християнството учи, че бракът е богоустановена институция - съюз, връзка между мъж и жена, които чрез Божието благословение и взаимната си любов стават едно цяло или както Библията казва: "и ще бъдат двамата една плът". В това е смисълът и значението, което се отдава на семейството като основна градивна единица на обществото. Поради това, отклоненията /патологията/ в целостта и закономерността на тази структура водят преди всичко до разложение на  обществото и разбира се до лични трагедии в рамките на не едно и две поколения...
За тези, които са чели последните ми постове - знаят, че проявих интерес към образа на Иродиада - царицата прелюбодейца, като основен виновник за падението на цар Ирод и дъщеря им Саломе... Самата реалност ми поднесе още един образ - този на "поп-кралица" Мадона, която може да се похвали, че винаги е била достоен конкурент в неприличните движения на сцената, ако не на дъщерята то поне на майката в библейската история за кръвосмесителите Ирод и Иродиада... Е,от друга страна продължава да  ме вълнува ролята на съвременната българка в многопластовото ни битие. Има ли място за Гергана - идеалът ни за достойна българка в нашата меркантилна ирреалност?
Въпроси... въпроси...
Междувременно демографските институции отчитат през последните десетилетия застрашително западане на авторитета на семейството, което се изразява в неговото прекъсване /развод/- дер Бритни Спиърс, дер Мадона...; както подмяната му с конкубинати - свободни съвместни съжителства на хетеро и хомо- сексуална основа... И всичко това под байряка на свободния избор на личността.  Немската дума за прелюбодеяние Ehebrush - изразява по един категоричен начин смисъла на прекрачването на тази заповед - деяние, което се извършва без любов, деяние, което унищожава брака... Цели цивилизации са станали жертва на половия разврат. От красив дар от Бога - дара на сливането на мъжа и жената, при което те стават едно цяло, осъществявайки по този начин плана на Твореца - продължаването на човешкия род, пълната всеотдайност един на друг и радостта от любовта, която е двигателят на това единство, криворазбраната цивилизация превръща сексуалното общуване във високопечеливша?! индустрия - порнография, проституция и свободна любов - свободна от какво?!, при което деградират и разбиват живота си стотици хора....



Гласувай:
5



1. pegas08 - Hikari, с теб съм,
31.08.2009 18:31
но много ми е трудно...вярвай ми! Не съм оптимист.
цитирай
2. ka4ak - винаги съм твърдял,че жената е пазителка на морала и цялостта на семейството!
01.09.2009 08:10
не съм променил мнението си!
цитирай
3. natali60 - Качак,
01.09.2009 08:32
не зависи само от жената...
цитирай
4. ka4ak - natali60 -така е,но по скоро е изключение!
01.09.2009 09:31
. ka4ak - Дано никога не ми се наложи да я ползвам!
05.08 02:43
Голяма си ...!Пусни някоя билка за жени,че май Вие повече имате нужда от билки!!!
цитирай

Редактирай | Изтрий
2. kasnaprolet9999 - ka4ak
05.08 09:16
Тази билка става и за жени, прочети внимателно. Пише, че регулира цикъла, което означава че действа на хормонално ниво. Колкото до половата студенина, която често се среща при жените, тя е психологически обусловена, защото казват, че жените обичат с очите и ушите. Ти това добре си го знаеш и за всяка жена в блога ти намираш хубави думи, което малко мъже го могат.Поздрави, радвам се, че намина.
цитирай

3. ka4ak - Aз го съзнавам и точно за това се закачам,щото някак си не го осъзнават,жените и колко е важно в този взаимен процес,тяхното участие!
06.08 00:09
Непрекъснато се обвиняват мъжете,а в над 90%процента от разводите,първопричината е жената,щото тази билка не я прави жена в цялото богатство на тази дума!
цитирай

Редактирай | Изтрий
4. kasnaprolet9999 - ka4ak -
06.08 00:31
Прав си, тази билка не събужда женствеността, нея или я имаш или я нямаш, тава е нещо вродено, има значение и света в който живеем, който определено е труден за жените. Ти сам каза, че ние сме цветята на живота, те изискват грижи, внимание и любов. Нещата са взаимни и не съм съгласна с теб за тези 90%. Погледни пеперудките в клипа как се обичат, а ние все си
изграждаме някакви стени и затъваме в проблеми, а уж сме по-висши същества от тях.
цитирай

5. ka4ak - Добро утро!
06.08 08:44
Погледнах клипа,права си! 94% е,не 90%!!!
цитирай

Редактирай | Изтрий
6. kasnaprolet9999 - ka4ak -Добре, че не си в първа младост,
06.08 23:19
иначе с тази настройка би останал стар ерген. Как успяваш при тези негативни мисли да ни удостояваш с толкова мили думи нас, жените, дето сме от първите шест неща, които ти най-много обичаш, мазохизъм ли е това или поза?
цитирай

7. ka4ak - сега ще обясня защо така го разбирам.
07.08 10:36
Вие съзрявате много по бързо от нас и като гледаш клипа виждаш цветя и пеперуди.Ние сме пеперудите а вие цветята.Виждаш че пеперудите се лъжат и се трупат и на фалшиви цветя.За това говоря че трябва да ви разпознаваме.Плюс това вие износвате плодът и сте пазителките на морала в семейството.Не че не сме важни,но ние сме по лесните и сме по малко емоционални от вас.От тука идва и процентът,защото мърдането на цветето променя обстановката и семейството се разрушава.
цитирай

Редактирай | Изтрий
8. kasnaprolet9999 - ka4ak
07.08 11:51
Добре казано, съгласих се и ти пиша шестица.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4673468
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796