Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2009 11:43 - европейското битие
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 548 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 11.09.2009 12:29



В европейските страни е особено важно да се разбере, че историческото развитие е създало различни култури в континента и е обусловило фундаментални ценностни представи на народите за всяка култура. В съвременния свят науката придобива значителна стойност и повикът към научно взаиморазбиране става все по-силен, за да може тя да служи като интегриращо звено между културите и народите.
Бъдещето на модерна Европа зависи основно от нашата способност да предложим квалифицирани културни услуги, които да стимулират творческата енергия и отговорност на гражданите на утрешният ден, да им предложат адекватни познавателни инструментариуми, за да развиват необходимото разбиране на динамиката на научния и технологичен процес.
В интерпретацията на процеса на развитие, започващ още с възпитанието на младите хора, могат да бъдат вплетени ценностни идейни подходи. Това развитие не може да бъде разбрано само на базата на естественото и инстинктивното възприятие на съществуващото. Налице е необходимостта от един познавателен и комуникативен процес, включващ дистинктивните свойства на физиологичният растеж на човешкия мозък, при което представата и творческият потенциал ще са съществени признаци за изработването на нови ценностни стойности, които развиват творческата интелигентност и позитивна нагласа към съвременното битие.
Карл Веррер




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hikari - мои коментар до пегас пост 325 - дискусията за зелника ....
11.09.2009 11:45
скоро ще напиша нещо и за проституцията
- музикалната миграция - втора част. засега пак ти напомням - ако търсим проституция не е зле да погледнем не само в нашите бардаци но и в европейските вили на политици - нерези. демонът на прелюбодейството се храни не само на родна почва. проблемът с морала не е само наш патент. вярно е че всичко тръгва от семейството но продължава в обществото, а ние вече сме част от европейското общество. ако у нас от услугите на чалга- певачките се възползват олигарси мутри крадци дали не е време да обикнем чалгата?! щом по Европата от същите услуги се възползват държавни мъже и видни бизнесмени. Рибата се вмирисва от главата. но когато в семейството се възпитава в християнски ценности - няма място за страх, дори и Европа да се превърне в Содом и Гомор едновременно. Най-бедни са тези, на които не достига любов и милосърдие.
цитирай
2. hikari - в отделен постинг ще коментирам и мярата
11.09.2009 11:49
Пегас, мярата е важна
а всъщност само обичта е мярата.
Задникът на Европа е там, където е сексуалната вакханалия - може би във вилите на Берлусклони... у нас по - скоро сме в зоната на оцеляването, там където само любовта може да помогне за да вирее нещо. цялото ни съществуване е хипер невъзможно - но ни има - на инат. или може би като живото доказателство за чудесата на любовта. така че - няма страшно, след като цял един народ следва Пътя на любовта - все ще стигнем там, накъдето сме се запътили - едва ли това е зелника пък бил той и европейски... поздрав
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4673244
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796