Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2012 08:17 - обичта в семейството - рамо до рамо, заедно
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 457 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 07.01.2012 08:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За семейството като за домашна църква говори още апостол Павел. Разбира се, веднага си представяме идеалното християнско семейство като в американските филми - общи молитви, общо хранене, четене на Библията и т.н.

Но как е със семейството в България днес?
Майката и бащата работят, децата отрано са в ясли, в детска градина, на училище. Семейството се събира единствено вечер, всички са уморени, изнервени, идват като че ли от различни светове, искат да споделят служебните и училищните си проблеми, но няма кой да ги слуша. В къщи чака и домакинската работа - покупки, пране, готвене, чистене... Времето не стига за нищо. Ами болестите, безпаричието, тясното жилище? Семейният живот често прилича на подвиг. Кой ще мисли за Библията? Кой ще повярва, че всяко изпитание може да се превърне в радост? В училищата, в университетите господства атеизмът, на вярващите често се подиграват, много от медиите се отнасят враждебно към християнството, насилието и порното са навсякъде... Как ще стигне тихият глас на Иисус до хората?
Каква е тайната на християнското семейство? - Простичка. Важното е да не загасне и последната искра. Дори ако остане един-единствен вярващ, църквата е жива. Има внезапни мигове - нещо забравено ни докосва . Бог направи така, че те срещнах преди толкова и толкова години... Бог ни дари с тази нежна обич... Кой друг? Правителството ли? Телевизията? Има само едно място, откъдето идва благословията. Един ден това ще ни осени. И тогава започва пътят ни нагоре, ръка за ръка, рамо до рамо, без да ни интересува шумът на света, неговите задявки, подигравки, натискът върху душите ни. Под тракането на кухненските съдове, недоволствата на децата, моторният шум от улицата и шума на забързаните тълпи...

Величието на любовта. Ако тя е с нас - грозотата на света не може да ни победи. Защо?

Защото като  съпрузи - християни добре знаем, че нашето себейство е създадено, благословено и осветено от Бог чрез любовта, която ни е дарил. И още нещо,  знаем, че любовта не означава да се гледаме непрекъснато в очите, а да гледаме непрекъснато в една обща цел. Убедени сме, че любовта, която ни свързва, ще запази нашето брачно легло в чистота... и то за цял живот. Като съпрузи християни живеем с дълбокото чувство на отговорност пред Бога, пред своите деца и родители, пред обществото, и разбира се, отговорност един пред друг. Знаем, че нашето семейство е богоустановена институция.

В едно семейство, което обича Бога времето тече по друг начин, там всичко е различно. Демоните се скриват, злото се смирява. В такова семейство никога не се говори за изневяра, недоверие, лични интереси. Думата егоизъм е непозната. Такова семейство е най-добрата среда, в която могат да се отглеждат и възпитават децата.
И целият настръхнал от амбиции, технизиран и механизиран свят иска да каже "колко смешно!"... но не може.





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4673726
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796