Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2012 10:11 - за блудството
Автор: hikari Категория: Изкуство   
Прочетен: 895 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Блудството е незаконна, нечиста плътска или мислена любов между мъж и жена, които не са свързани с брачен съюз. съвременният човек е изхвърлил това понятие от речника си и кощунствено го е заменил със свещеното слово на любовта. той дори не признава блудството за грях и искрено се очудва как е възможно да се забранява извънбрачната любов при положение, че човек е устроен така, че половото влечение към противоположният пол е напълно естествено и импулсивно. но нали тъкмо за това Бог е основал брака, а подобни разсъждения никак не намаляват Божията присъда над всички неразкаяли се блудници - Никой да ви не прелъстява с празни думи, защото това трябва да знаете, че никой блудник, или нечист... няма наследство в царството на Христа и Бога. Еф. 5:6,5

Блудството преварящо застрашава брака. то е като бомба със закъснител, която вдига във въздуха бъдещото семейно огнище на блудника и като онази кръвожадна ламя от приказката, която изяжда детето веднага след раждането му - а при брака още преди сключването му. всеки блудник е и евентуален прелюбодеец.
Наивно е да се мисли че връзките на брака могат да озаптят звяра на сладострастието у развратника в тихото и благословено семейно огнище. Онзи, който е свикнал да има много жени и да задоволява половият си нагон при всеки негов повик, няма да се задоволи само с една жена, която при това в християнският брак е най-напред негова духовна сестра и другар на своя съпруг, а чак след това и негов интимен партньор. Но в съвременното семейство всичко е обърнато с главата надолу и на половата любов се гледа като на най-важното условие за запазване на брака. оттук произлизат и всички ония социални чудовища, които според редица модерни реформатори на досега съществуващият ред, трябва да заменят или най-малко да предшестват брака, наречени - пробен брак, свободна любов, конкубинат - неоформено съжителство на мъж и жена и пр. за съжаление, подобни нецеломъдрени насторения срещаме нерявко и сред простолюдието, където често може да се чуе за някой младеж, който води порочен живот , нецеломъдреното поощрение - сега му е времето, нека си походи, момче е. Други пък живеят като мъж и жена години наред под един покрив, но нито се венчават в църква, нито подписват в кметството.
тези широко разпространени форми на блудството и всенародно одобряван разврат водят света и в частност нашият формално християнски, а по същество полухристиянски полуезически народ към потопа на Божия гняв, който няма да закъснее да се излее над непокалите се блудници, така както не закъсня да унищожи света преди Ной, също градовете Вавилон, Содом и Гомор.
като чедолюбима майка, която нежно се грижи за своите паднали чеда, църквата посочва единствено верния път за изправление за всички блудници и той е посочен ясно от блажени Августин - ако между мъжа и жената е имало по - рано незаконна връзка, решението за брак и сключването му поправя това, което е било извършено неправилно.

църквата отправя послание и до онези свои чеда, които живеят целомъдрено и имат намерение да встъпят в брак. Това послание е кратко, но красиво и съдържателно. то гласи: чист до олтара, верен до гроба. Само въздържанието до първия брачен ден е доказателство за една голяма и чиста любов към избранника, свидетество за страх Божий, залог за бъдещ щастлив семеен живот.

по книгата на Иван Николов Тайнството на увенчаната любов




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4674337
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796