Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2010 19:43 - Бан: Международната общност не прави достатъчно за климата
Автор: hikari Категория: Новини   
Прочетен: 290 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Усилията на международната общност за възпиране на глобалното затопляне са недостатъчни, нужен е пробив - заяви в Канкун генералният секретар на ООН Бан Ки-мун. "Много съм обезпокоен от факта, че усилията ни до момента са недостатъчни. Въпреки дългите години преговори ние все още не сме на висотата на предизвикателството", заяви Бан на климатичната конференция на ООН, която започна на 29 ноември в мексиканския град Канкун с участието на представители от над 190 държави.

"Времето на чакането, в което всеки гледа другия, приключи. Канкун трябва да бъде пробив. Когато се срещнахме преди година в Копенхаген, очакванията бяха високи, може би твърде високи. Тук в Канкун трябва да постигнем напредък в тези глобални преговори и в националните действия, които всеки предприема в своята страна за намаляване на емисиите парникови газове", заяви Бан, според когото на този етап не може да бъде постигнато съвършено споразумение.

"Нямаме нужда от окончателно споразумение по всички точки, но се нуждаем навсякъде поне от напредък. Не бива да ставаме жертви на перфекционизма" - подчерта генералният секретар и заяви: "Колкото повече се бавим, толкова повече ще плащаме - икономически, екологично и в човешки животи."



Тагове:   бан,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4674175
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796