Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2010 07:00 - Протести срещу образователна реформа в Рим
Автор: hikari Категория: Новини   
Прочетен: 305 Коментари: 1 Гласове:
0




image Протести на студените имаше и в Палермо.   Хиляди студенти се събраха в Рим за протест срещу готвена университетска реформа. Полицията блокира достъпа до големи части от градския център за избягване на тежките сблъсъци при подобна демонстрация на 14 декември, предаде Ройтерс.При протестите на 14 декември бяха изгорени коли, разбити витрини на магазини, а десетки души бяха ранени при улични сблъсъци между демонстранти и полицаи от силите за борба с безредиците.Университетската реформа в Италия предвижда сливане на по-малките учебни заведения, съкращаване на учебната програма и броя факултети, намаляване на финансирането на стипендии, въвеждането на външни за академичния свят експерти в университетските управителни съвети и намаляване на мандата на ректорите.



Гласувай:
0



1. hikari - Студенти в Рим искат вендета
23.12.2010 07:04
Стотици хиляди студенти с червени шапки на Дядо Коледа и с маски с буквата V като емблематичния филм "V като вендета" се сърбаха вчера пред сградата на университета "Ла Сапиенца" в италианската столица.
Поройният дъжд не уплаши студентите, решени за пореден път да протестират срещу реформата на университетите, предложена от правителството на Силвио Берлускони, предаде АФП. След като протестното шествие на 14 декември премина с ожесточени сблъсъци между полиция и студенти, този път униформените блокираха центъра на града.
Учещите запазиха маршрута си в пълна тайна, но споделиха, че този път няма да обсаждат сградите на държавните институции. Планират обаче да връчат писмо на президента Джорджо Наполитано, в което го молят да не подписва спорния закон.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4672464
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796