Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2012 04:14 - Парица царица - или как се скалъпва контра протест по заповед на мирко приятел4ето на лобистите
Автор: hikari Категория: Новини   
Прочетен: 2146 Коментари: 13 Гласове:
3

Последна промяна: 18.06.2012 04:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Около 500 жители на общините Банско, Разлог и Добринище блокираха за 20 минути главен път Е-79 край Симитли в знак на протест срещу ветото на президента върху закона за горите и срещу протестите на екоорганизации в София. Още - в "България" image



Гласувай:
3



1. hikari - долу цеко от алеко хе хе хе
18.06.2012 04:18
Е това се очакваше. Който има пари да си купи закон, да изкара малко хора на протест едва ли ще се затрудни. А и хората от изброените градчета тъкмо набутаха далаверката и помирисаха паричките от туризма - за какви гори им говорите вие?
цитирай
2. hikari - хубавите скиорки не карат с Б.Б.
18.06.2012 04:25
освен инвестициите в туризма тези пичове дали не искат и една атомна електроцентрала в пакета?
цитирай
3. hikari - ЮЛЕН партократски гъзове дере - ВИТОША НЕ Е за мекере!
18.06.2012 04:32
"На протеста днес присъстват депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, представители на различни политически партии, кметове и председатели на общински съвети."

Хаха, същият Татарски, дето в петък жалеше частните собственици на гори, че ако отпаднат промените ще трябвало да си купуват дърва от Топливо!

Аз като чета "дискусиите" се чудя, за промени в Закона за горите ли иде реч, или в този за ските? Щото в горите нема само писти де.
цитирай
4. hikari - МУТРОКРАЦИЯТА във фалит
18.06.2012 04:40
"Председателят на Сдружение "Природата за хората и регионите" Филип Цанов каза, че чрез наложеното от президента вето се спират инвестициите в планинските общини. Той посочи, че туризмът в Банско и в Разлог дава препитание за жителите на цялата област Благоевград."
И как така досегашният Закон за горите не пречеше да се изградят толкова нови писти над Банско, а сега изведнъж стана проблем?
И второ - горите над Разлог и Банско ги пази Закона за защитените територии, а не Законза за горите, така че хептен пък никакви аргументи нямат хората от там да протестират точно срещу този закон.

цитирай
5. hikari - алчен гъз кръв сере - ЮЛЕН ПАРТОКРАТСКИ ГЪЗОВЕ ДЕРЕ
18.06.2012 04:43
Прислугата+ратаите на Цеко излезли по команда. Тъп матрял.
цитирай
6. hikari - МАФИЯ
18.06.2012 04:44
Извадиха крепостните селяни на амбразурата. Казаха им, че щял да им загине поминъка и те лапнишараните веднага скочиха.
цитирай
7. hikari - СРАСТВАНЕ между мафията и държавата
18.06.2012 04:49
Ако ти прочетеш новият закон, ще видиш че той не защитава повече гората, защото намалява възможностите за контрол. И сега контролът е слаб (виж Юлен) но с новият закон, той се намалява с още едно ниво, отделно няма изискване за компенсаторно залесяване, и също така позволява документална измама (НСИ ще рапортува на евростат че горите нарастват, защото те ще нарастват на хартия, но реално ще намаляват поради изсичане). Отделно има и други проблеми в него, липсата на контрол на изсичането на гори до 20дк, което позволява само с промяна на планове, произволно изсичане без контрол. Никой няма напротив хората да си изсичат своите дървета за отопляване, но това не може да бъде безконтролно. Проблемът е в отказването на контрол, а не в добрите намерения.
цитирай
8. hikari - анти лобистите с пачки
18.06.2012 04:59
За предците ни гората е била нещо свещено. И без да са завършили "Лесото", се знаели що е то подборна сеч. Също така са знаели, че унищожиш ли една гора, след това идват наводненията, свлачищата и чумата. Това не е никаква мистика, обяснява се съвсем рационално.

Сегашният закон, в този си вид, предполага именно безогледна сеч.
цитирай
9. hikari - феър плей за бг природа?
18.06.2012 05:02
Имало една държава, в която живеели зелени човечета, бетонни идиотчета, огромно количество патки и алкохолни прасета и няколко пожарникарски лаещи псета.

Основният поминък бил: "Открадни от другия!"

И накрая в идиотия, простотия и келешлък и хайдуклък в страната останали само няколко баби, ненужен бетон и пияни финландци.
цитирай
10. hikari - феър плей за бг природа?
18.06.2012 05:05
Въобще не си прав. Ако си спомняш първите протести в България през 80-те години бяха заради обгазяванията на Русе, а особено катализацията на мълчанието от Чернобил задвижи много силно Екогласност с всичките му последствия. Ако въобще е имало някакво дисидентство в БГ към края на управлението, то е било чрез, вътре или около екопротестите. Някой от екопротестите, особено този на градинката на кристал са много известни и важни за политическата промяна в държавата. Отделно нека не забравяме в по новото време, имаше силни протести против предложението за отмяна на статута на национален парк на Витоша по времето на Костов. Същите срещу отмяната на статута на национален парк Странджа по времето на НДСВ. Същите срещу заменките по времето на БСП. Същите срещу Шистовият газ, и промяната в закона за горите по времето на ГЕРБ. Ако погледнеш историята, ще видиш първо че властта все едно и също се е опитвала да прави. Второ всяка е обвинявала опозиционните партии, и конспирации за протестите срещу тях. Трето хората дето протестират са искали винаги все едно и също. Мнението на хората не се е сменяло. Само мнението на партиите, като минат от опозиция на власт. И недей да превъзхваляваш младежкото движение на БСП правейки го да изглежда по силно отколкото е. Това може да е само твоя мечта но не и реалност. И БСП да искаше да прокара този закон, протести пак щеше да има и това е очевидно. Така че проблемът очевидно не е кой го прокарва. Проблемът е какво се прокарва.
цитирай
11. hikari - витоша не иска да умре
18.06.2012 05:11
Новият закон премахва едно ниво на контрол и изнася повечето други в общините, а за определени действия се премахва и напълно (при корекция на реките, при гори под 20дк). Проблемът е в това че и при старият закон контролът не работеше (виж Юлен, министерството и те спорят сега не дали е имало нарушение а колко е било, само 40% или 100% над разрешението, при това министерството го установи след 2 години и то след покана от страна на евро комисията, това е демо за контрол) а в новият драматично се занижава. Слабата държава иска да стане още по слаба с този закон. Аз например бих приел текста за строежите на пистите да остане, ако се добави такъв, който да казва че при нарушаване на установеният план дори с 1%, държавата отнема разрешението, възстановява гората, и иска глоба и обезщетение от инвеститора в последствие, в рамките на до 6 месеца, след установяването на разрешението. Ако такъв текст влезе и инвеститори и еколози биха били щастливи. Само тези, които искат да използват новите вратички в закона за да извършват нарушения, няма. Да видим дали ще се обадят срещу това, с което да си се представят?
цитирай
12. hikari - да ни зърне алеко
18.06.2012 05:20
Та да те попитам, къде в този закон е упоменато, че преди да се извърши дадена сеч, трябва да има произнесено компетентно мнение, равносилно на разрешение, от институция, която отговаря за екологичния баланс? Т.е., че това трябва да стане наистина експертно, а не както сега ХЕИ дава разрешения и на най-мръсните кръчми?

Когато се строи магистрала (любимата тема на Боцето), първо минават геолозите, после еколозите, накрая археолозите. И след като те дадат карт-бланш, започва строежът. А по този закон някой ще направи съоръжение с подобен мащаб, без изобщо да мисли - решил, че тук трябва да има ски-писта - давай!
цитирай
13. hikari - ганьо в атака
18.06.2012 05:24
Разлошката тиква Татарски навремето спомогна да се построи Мъртвия град над Разлоч и от тогава се правят неистови опити за неговото съживяване, пък било то и за сметка на парк Пирин.


Местното население няма да усети нищо добро ако парка се превърне в поредното презастроено гробище, средище на ниско бюджетни пияни туристи.

Уважаеми сънародници, крайно време е да сме единни в една справедлива кауза за да има какво да завещаем на идните поколения. Нека на правим едни и същи грешки няколко пъти.
Колко от вас помнят очарователното китно градче Банско?
Нека не превръщаме малкото останали незасегнати места в подобни недоразумения каквито са днешните ни курорти.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4674213
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796