Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2012 20:28 - Българи от цял свят настояват да остане гора
Автор: hikari Категория: Новини   
Прочетен: 1266 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 25.06.2012 20:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Снимките на българи от цял свят са разпространени стотици пъти из социалните мрежи. Тази е от Мачу Пикчу и е публикувана и в групата "Окупираме България"

Мачу Пикчу, Сан Франциско, Виена, Берлин, Помпей, Хавай...Българи от цял свят пожелаха да се включат в защитата на горите и протестите срещу промените в закона за горите, улесняващи строителството на ски-писти и съоръжения. И измислиха оригинален начин за това - като се снимаха из градовете, в които живеят, с надписи, призоваващи да не се унищожават горите в България.

Снимки от всевъзможни кътчета заливат социалната мрежа Facebook от около седмица. Хората и в последните дни продължаваха със саморъчно написани и измислени послания да настояват: "Искам и за мен да остане гора."

"Защо искате да превърнете българската гора в пустиня", пита младо момиче, снимано на пустинен пейзаж. "Взехте ни морето, оставете ни горите", "Планината не е кюфте", пък призовават младежи във Виена.

image

Българи във Виена
 

Младо момче от Виена пък в отговор на недоволството на министъра на културата Вежди Рашидов, че му излиза скъпичко да си праща внучките на ски в Австрия, е призовал: "Вежди, дай внучките."

Подобни призиви има още в Флоренция, Ню Йорк, Лондон, Мадрид, Мексико, Париж. А снимките се споделят от стотици хора и из различни групи по темата.

Очаква се в сряда парламентът да гледа ветото по закона за горите.



Гласувай:
6



1. hatanasov - Хубаво...
25.06.2012 20:43
ама мафията и циганите си я секат в цялата страна, а за там всички си мълчат.
цитирай
2. bven - Явно започва събуждането на българите по света, защото
27.06.2012 19:04
Хубава си, моя горо...
цитирай
3. kostadin - Нашите не са мафиоти, а циганите са ...
30.06.2012 22:49
Нашите не са мафиоти ,а циганите са български граждани.Всичко е точно .За да има гора ще намалят хората ни.По тази причина трябва да се радвате на всяка грижа от правителството утвържзаваща поскъпването на живота.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4672980
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796