Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2010 10:00 - Фийон: "Франция е във война с "Ал Кайда"
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 343 Коментари: 0 Гласове:
1



Франция е във война с "Ал Кайда" в ислямския Магреб и ще засили военната си подкрепа за страните от Северна Африка, които се борят с ислямистките бойци, заяви френският премиер Франсоа Фийон в интервю за местния телевизионен канал Europe 1.

Коментирайки екзекуцията в района Сахел на 78-годишен френски заложник от ислямистите, Фийон допълни, че това са не повече от 400 души, които действат в "пустиня с размера на Европа". А заканата на президента на Франция, че убийството на Мишел Жермано "няма да остане ненаказано", означава само, че Париж "ще засили борбата си срещу ислямистите в Северна Африка", уточни премиерът.

Заради това Франция е в най-високо ниво на тревога от евентуални терористични атаки, обясни още Фийон.

"Не мисля, че имаме и най-малък знак за повишаване на опасността", побърза да декларира пред местното радио RTL външният министър Бернар Кушнер.

Хуманитарният работник Мишел Жермано бе екзекутиран от похитителите му от "Ал Кайда" въпреки започването на преговори от страна на Париж и проведената в последния момент неуспешна военна операция.

"Още когато започнахме преговори на 12 юли, знаехме, че съдбата на Жермано е решена", призна Фийон и допълни, че е вероятно Франция никога да не получи тялото на заложника.


Тагове:   трагедия,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4674263
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796