Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 16:02 - Au revoir, български роми!
Автор: hikari Категория: Политика   
Прочетен: 901 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Франция подгони ромите За българските роми френската приказка е към края си.

 

Водеща тема в международния печат днeс е решението на Франция да връща незабавно български и румънски роми в родните им страни, в случай че те нарушат обществения ред. Освен това Париж ще поиска от София и Букурещ да изпратят 20 полицаи в областта около Париж, където има най-много ромски колиби. 300 нелегални лагери ще бъдат разрушени. Това стана ясно след вчерашната среща, посветена на проблема с ромите, информират Австрийската телевизия ОРФ, сайтът на Евронюз, агенциите ДПА, АПА, Франс прес, Ройтерс и редица френски издания.

Bildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  От 2011 г. българите няма да
се нуждаят от разрешение за сезонна работа в Германия

Етническото напрежение във Франция нарасна след смъртта на млад ром, застрелян от силите на реда, припомнят медиите. Ройтерс цитира френския държавен секретар Пиер Льолуш, който казва, че присъединяването на България и Румъния към ЕС е довело до наплив на роми във Франция, което пък станало причина за силно нарастване на престъпността. Свободата на придвижване, която ще важи за румънци и българи от 2013 година, ще бъде ограничена за ромите, пише френският Монд. От тях ще се изискват документи, гарантиращи наличието на достатъчни приходи, четем в публикацията.

       



Гласувай:
4



1. cchery - Хак да са им.........
29.07.2010 16:09
егати нали те най-много крещяха, че им се нарушават правата в България. Сега що стрелят по тях като са такива хубавци?!?!?
цитирай
2. baimomchil - Кви са тия роми
29.07.2010 16:10
на български език думата е циганин.
цитирай
3. hikari - Цветанов иска реална превенция срещу трафика на хора
30.07.2010 07:23
В Испания и Италия работят около 200 000 българи
Най-важното е да има реална превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов при представянето на кампания за превенция на проблема.
Вицепремиерът съобщи, че по данни за 2008 г. 29 са били случаите на трафик на хора с цел трудова експлоатация, а през 2009 г. те са 42.
Според данни на социалното министерство в Испания и Италия работят около 200 000 българи.
В Испания има българска служба по трудови и социални въпроси, към която нашите сънародници, които са в риск или са несигурни при търсене на възможности за заетост, могат да се обръщат.
По повод решението на Франция да връща незабавно български и румънски роми в родните им страни вътрешният министър посочи, че на този етап няма официална информация колко са депортираните български роми от френска страна.
По думите на Цветанов не е сигурно дали всички са български и румънски граждани.
“В България през последните 20 години не е водена реална политика за интеграция на ромите. А да стане това, трябва да се инвестира в образованието”, посочи Цветанов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hikari
Категория: Изкуство
Прочетен: 4674474
Постинги: 6284
Коментари: 5529
Гласове: 11796